Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Artikels Standrecht is "immanente gerechtigheid"

Thursday21 February 2019

Thursday, 05 May 2011 10:46

Standrecht is "immanente gerechtigheid"

Written by 

Filip Dewinter heeft teveel aan de Joodse Thora gesnoven tijdens zijn instructiereis naar het beloofde land. Daar is hij blijkbaar zodanig bedwelmd geraakt van het parfum van moord en doodslag dat daar hangt, dat hij de standrechtelijke executie van de terrorist Bin Laden een daad van "immanente gerechtigheid" noemt.

Nu ja, de praktijken in Israël zijn nog een beetje straffer dan die van de Amerikanen. Het is daar zo dat je die "immanente gerechtigheid" al kunt ondergaan nog voor je ook maar iets crimineels hebt uitgespookt. Dat noemen ze daar ‘preventieve actie’ en betekent dan zo veel als preventieve uitschakeling.

Moord dus.

Dat noemen de Israëli's vast een daad van "immanente preventieve gerechtigheid". En wat houdt dat in als je een Palestijns activist bent? Dat je als nationalistische activist die zijn land wil bevrijden door de bezetter kan worden afgemaakt zonder pardon. En het land bevrijden van de Belgische bezetter is iets wat de partij van Dewinter dan weer hier in eigen land zegt na te streven. Stel je voor dat de Belgische veiligheidtroepen en leger preventief Vlaams-nationalisten zouden elimineren.

Een verfijnde vorm van repressie, zeg maar, én preventief. Van deze vorm van "immanente gerechtigheid" hebben meer dan 260 mensen na de oorlog kunnen genieten in dit land. Het protest tegen deze sluipmoorden heeft vele jaren lang - zelf nu nog - de Vlaamse beweging met  verontwaardiging naar België doen kijken.

In zoverre dat de voorzitter van Vlaanderen (of toch het parlement), Jan Peumans, beweert dat dit een grote rol speelt in zijn haat tegen België. Nu Vlaams-nationalisten zoals Dewinter in opdracht van vreemde landen zoals Israël en Amerika deze vorm van sluipmoord toejuichen, zijn we wel heel ver beland van wat nationalisme in dit land ooit was.

We kunnen in hoofde van het Vlaams Belang dan ook niet meer spreken van een nationalistische partij: de partij lijkt eerder gedreven door godsdienstwaan. Alleen maar raar dat die godsdienstwaan verwoord wordt door een atheïst zoals Dewinter. Joods-christelijk extremisme tegen islamextremisme.

Een cocktail voor een burgeroorlog.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter