Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Artikels En wie denkt aan ons?

Saturday23 February 2019

Monday, 04 February 2013 15:35

En wie denkt aan ons?

Written by  W.P.

 

Om een oorlog -en de daarbij horende honger en schaarste- te voorkomen, moeten we een nieuwe manier van democratische denken hanteren. Een geordende samenleving heeft leiderschap en gezag, dus anarchie is geen optie, evenmin het internationalisme, iets waar ik later op terug zal komen. We willen ook geen 'oligarchie' (een kleine heersende elite). Hoewel oligarchie leiderschap voorziet, leidt het steevast tot tirannie. Wat we nodig hebben is een nieuw democratisch evenwicht, leiderschap met samenwerking, geen heerschapij door een elite, veelal van buitenlandse origine.

Socialisme is niet het antwoord. Het werkte in Rusland, noch in China. Het herverdeelde enkel armoede en eindigde zo met een nog meer oneerlijke verdeling van de armoede. Iedereen arm of in hongersnood. Wat we nodig hebben, is een vervanging van deze verouderde systemen door een derde en een beter systeem wat mensen beschermt tegen het grenzeloze kapitalisme en dwaas internationalistisch socialisme.

Laten we eens kijken naar de gaten in onze samenleving. De normen en waarden vervagen, maar we plegen ook nationale zelfmoord door deel te nemen aan een Europese Unie die er enkel op uit is het geld uit onze zakken te slaan! Wij worden verantwoordelijk gesteld om het OCMW van de wereld te spelen terwijl onze eigen mensen aan de kant worden geschoven? Terwijl de liberale tsjeven- en sossenheerschapij naar huis gaan met een gemiddelde van 203.000 EURO per jaar? Ondertussen ben ikzelf genoodzaakt om 66 uur per week te werken om een gezin van 5 te voorzien in haar basisbehoeftes.

En zo zijn er nog meer en nog grotere gaten in onze maatschapij...

Mij hebben ze van kleinsaf wijsgemaakt dat diversiteit ons -de "arbeidersklasse"- een maakt en de wereld in harmonie brengt. Gek dat er nog mensen zijn die geloven in dit naïeve sprookje. Diversiteit is net het tegenovergestelde van eenheid en eenheid op nationaal vlak is een eerste vereiste om nationaal te kunnen overleven. Los van dit feit mag je eens de vraag stellen waarom er binnen de EU zo'n grote 'verdraagzaamheid voor de diversiteit' heerst tegenover migratie en bevolkingsdichtheid, waarom kan men geen rekening houden met het feit dat wij op een overbevolking afstevenen? Kijk gewoon eens naar de Europese kaart met betrekking tot bevolkingsdichtheid.

Eurostat Bevolkingsdichtheid

Klik de afbeelding voor een grotere versie. Proppen ze het hier soms bewust vol?

Zie ook de video hier.

Citaat:

Tegen 2020 zullen we in België met 11,5 miljoen mensen zijn. De voorbije 10 jaar is de bevolking al fors toegenomen en die stijging zet zich de komende 10 jaar voort. Vooral in Brussel groeit het aantal inwoners snel.

Ondertussen daalt het aantal geboortes in Vlaanderen.

Citaat:

In het Vlaams gewest zijn vorig jaar 70.319 kinderen geboren. Dat zijn er 1.128, of 1,6 procent, minder dan in 2010.


Niet dat ik hier voor de een of andere nataliteitspolitiek pleit, maar dit gat moet gevuld worden met wat? Nog meer immigratie? Blijkbaar wel, want ondertussen moet er natuurlijk ook bijgebouwd worden om de aannemers te onderhouden, ongeacht de leegstand. Wat de arbeidersklasse daarmee opschiet, dat is mij niet duidelijk, laat staan hoe de nivellering van ons loon (door verhoogde concurrentie arbeidsmarkt) tot de harmonisering van het wereldproletariaat moet leiden.

Maar ondertussen blijf ik wel gewoon werkweken van 66 uur draaien. Wanneer wordt er door deze weldoeners eens aan het nationale proletariaat gedacht?

Inderdaad, een nieuw democratisch evenwicht dringt zich op.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter