Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Artikels Jong-VLD slaat door

Saturday23 February 2019

Sunday, 18 April 2010 02:38

Jong-VLD slaat door

Written by 

Liberaal-extremisten plegen nieuwe aanval op identiteit

Dat liberalen de grootste politieke extremisten van de 21ste eeuw zijn mag zo langzamerhand iedereen duidelijk zijn. De jongerenafdeling van de snobistische rijk-volk-eerst partij Open VLD, heeft het gepresteerd een voorstel te lanceren waarin gepleit wordt voor Engels als beleidstaal bij de overheid. De kloof tussen burger en overheid kan blijkbaar gerust nog wat groter gemaakt worden! Volgens Jong-VLD moet de overheid met burgers en bedrijven (lees: vooral de bedrijven en de vreemdelingen!) in het Engels kunnen communiceren. Voornaamste reden die wordt opgegeven is zoals men al kon verwachten het “concurrentieel voordeel van meertaligheid”. Afgezaagde dooddoeners als aantrekkelijkheid voor buitenlandse investeerders en verhogen van klantvriendelijkheid worden weer bovengehaald van nooit weggelegd. Alsof we het als de normaalste zaak van de wereld moeten beschouwen dat een staatsburger “klant” is bij zijn overheid.

Voor de zoveelste maal gaat een asociaal voorstel samen met een anti-identitair, anti-Vlaams voorstel. In dienst van het kapitalisme en de concurrentie moet voor de liberale extremisten nu ook de taalwetgeving eraan geloven, de taaltoezichtcomités mogen zelfs afgeschaft worden. Liberalen zijn doorheen de geschiedenis van dit koninkrijk altijd de meest fervente belgicisten geweest en nu vormen zij zowel ideologisch als partijpolitiek de voornaamste gangmakers van het internationalisme dat de eigenheid van volkeren, in casu het Vlaamse volk, bedreigt. Dit voorstel is een zoveelste in een lange rij, waar een aanzienlijk deel van de (rechtse) Vlaamse Beweging slechts de schouders voor ophaalt. De fixatie op de PS enerzijds en een materialistische centjes-en-percentjes mentaliteit (“t’Is goed voor de commercie in Vlaanderen”) anderzijds zorgt dat men de ideologische, politieke, economische en filosofische bedreiging van het liberalisme niet ziet of niet wil zien.

N-SA verwerpt niet alleen gans dit voorstel van Jong-VLD, het stelt ook voor dat de bestaande taalwetgeving strenger gemaakt wordt. In eerste instantie moet gedacht worden aan een verbod op anderstalige bedrijfscommunicatie en anderstalige reclame. In een tweede fase moet ook gedacht worden aan een verbod op anderstalige bedrijfsbenamingen waarop uitzonderingen uiterst beperkt en omstandig gemotiveerd moeten worden. Wie het Nederlands in de economische wereld niet vrijwillig eert, moet het respect erin geklopt worden met gebod en verbod.

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter