Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Artikels De technocratische machtsgreep

Saturday23 February 2019

Saturday, 19 November 2011 22:42

De technocratische machtsgreep

Written by 

 

Het kapitalisme is voorstander van het liberaal-democratische systeem zolang het onder deze paraplu zijn winsten kan maximaliseren en zijn macht kan consolideren. Onder het mom dat het volk  tocsh regeert (en zo het extreme liberalisme van de elite legitiem maakt) gedogen de kapitaal-elites de particratie. Juister gezegd: de liberaaldemocratie en haar particratie zijn een door de elites opgezet mechanisme dat de aandacht van de echte machthebbers moet weghouden.

 

De (artificiële) tweedeling tussen links en rechts die deze particratie zegt in te houden moet het volk op zijn beurt de illusie geven dat er inderdaad een keuze zou bestaan tussen verschillende politieke opties en maatschappijvisies. Maar als het te heet wordt, zoals nu in Griekenland en Italië, dan worden de maskers zonder pardon brutaal afgezet en krijgen we te zien wat liberaaldemocratie in werkelijkheid is. Het is het systeem van het internationale kapitalisme en van het daar bijbehorende  multiculturalisme. Het is het systeem van de superrijken uit de financiële en economische wereld. De internationale maffia van het geldgewin en de doodgravers van volkeren en staten. En als hun rooftocht naar krankzinnige winsten omslaat in chaos  door een allesvernietigende schuldopbouw op kap van de volkeren en hun nationale staten, dan zenden zij hun kapo’s uit.

Zelfs dan nog brullen de propaganda-afdelingen van het kapitaal (zij die zichzelf “de vrije pers” noemen) dat het nu eindelijk tijd is om orde op zaken te stellen. En wie kan beter orde op zaken stellen dan technocraten? Onafhankelijke technocraten, zo maken ze ons wijs, technocraten die al lang doorhebben dat het volk eigenlijk de echte schuldige van de crisis is en die nu die onverantwoordelijke burgers  op de rechte weg zullen zetten. Het gepeupel op zijn plaats zetten (zoals het hoort en daar waar het hoort, zullen ze bedoelen).

Maar wie zijn die technocratische heerschappen? Het wonder dat Griekenland zal gaan redden is mijnheer Papademos. Hij maakte Griekenland klaar om in de euro te stappen. Wij weten nu allemaal dat dit gebeurde met vervalste gegevens en een hoop leugens. Maar een leugen maakt een liberaal niet dood. Als een leugen geld opbrengt is het geen leugen meer, maar wordt het een marktopportuniteit. Dus werd mijnheer Papademos voor zijn medewerking aan de oplichting en vervalsing van gegevens met betrekking tot de  kapitalistische huishouding van Griekenland beloond met een mandaat als vice-voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). Hij had dan ook ervaring in bankzaken, want hij was eerder bestuurder bij de Federal Reserve Bank of Boston. U weet wel: een van die 12 afdelingen van de private Amerikaanse centrale bank, waar het enige wat de overheid mag doen – en waar dus waarschijnlijk het woord federa(a)l voor staat – is dat ze de commissarissen mag benoemen (uiteraard nadat de lobbygroepen de president hebben bevolen wie hij moet benoemen).

En in de Verenigde Staten kennen ze wat van geld, vooral hoe je er grote hoeveelheden van moet drukken. Papademos heeft in Amerika  geleerd hoe je één dollar honderd keer kan belenen. En sinds er vooral elektronisch geld in omloop is, kun je ook nog de drukkosten besparen. Daarbovenop heeft hij ook in de VS geleerd dat je aan mensen mag lenen die dat geleend geld nooit zelf aan de bank kunnen terugbetalen. En omdat de bank die rommellening nog eens  doorverkocht  heeft aan collega-banken, kunnen die bankgangsters bij een wanbetaling bij de staten gaan aankloppen met de dreiging dat ze anders op de fles gaan en dat ze dan voor de lol ook maar ineens de reële economie even kopje onder zullen laten gaan bij gebrek aan liquiditeiten. En de wereldwijde kaste van de liberaal-democratische politieke maffia springt dan behulpzaam bij.  Simple comme bonjour.

Om die kaste van liberaaldemocraten aan zich te binden hebben de oligarchen van het geld allerlei commissies in het leven geroepen waarin die politieke  gangsters dan hun orders krijgen. En neen, dat zijn niet de nationale parlementen. Voor dit doel is mijnheer Papademos dan ook lid van de Trilaterale Commissie waar ongeveer 350 superrijken alles onder elkaar bedisselen, een club die geheel toevallig werd opgericht door de Amerikaanse bankier David Rockefeller.

Dus toen mijnheer Papademos vice-voorzitter van de ECB was en zag hoe Griekenland overspoeld werd met geld van vooral Duitse en Franse banken – en dat aan braderijprijzen – heeft hij deze zwendel nog even een handje toegestoken. Hij was niet bang voor de gevolgen: hij wist wie het gelag zou betalen. En dat de Europese Sovjetstaat hem aan het Griekse volk zou opdringen als deurwaarder die het eigen volk mag en zal afpersen dat zal ook wel in het scenario hebben gestaan, als noodoplossing voor als de politieke elite koudwatervrees krijgt.

En in Italië hebben ze nu ook een technocratisch exemplaar klaarstaan dat het volk mag gaan uitpersen. Mario Monti heet het beestje. Natuurlijk ook een in de VS afgestudeerde econoom (hoe meer criminaliteit in een beroepssector hoe meer er de finesse van willen leren aan de universiteiten). Mijnheer was als eurocommissaris ook betrokken bij de invoering van de euro en heeft dus alle steun gegeven aan die casinomunt. Hij verdedigt dan ook al jaar en dag deze speeljetons van de Europese kapitaalselite. Hij is ook adviseur bij de  Amerikaanse bank Goldman Sachs, die geheel toevallig Joodse wortels heeft. Deze bank is gespecialiseerd in het financieel bijstaan van multinationals en van hun dienstbare overheden. Twee vliegen in een klap. Een van hun specialiteiten was het doorverkopen aan die overheden van  herverpakte hypotheken (beter gekend als rommel in zakjes). Om aan vervolging te ontsnappen heeft de bank met de SEC ( controleorgaan van de Amerikaanse banken) een dading (regeling) gesloten van 550 miljoen dollar. Voor Griekenland heeft die bank een zwendel opgezet met valuta-swaps (spelen op wisselkoersen).

En dat alles, beste lezers, onder de kundige supervisie van de man die nu Italië moet redden: Mario Monti! Dat deze “Super Mario” (zijn bijnaam) dan ook nog lid is van de Bilderberggroep mag niemand dan ook nog verwonderen. Het toont mooi aan dat Papademos en Monti niet de neutrale technocraten zijn van wie de elite en haar persorganen de bevolking willen overtuigen, maar dat zij integendeel vertegenwoordigers zijn van het bankwezen en zijn wereldwijde belangen. De plutocratie van de transnationale geldmacht.

En hoe zit dat nu in Vlaanderen? Zouden er hier technocraten klaarstaan. Neen, beste lezers, die staan niet klaar, maar zitten al in de Vlaamse nepregering. Want onze minister-president Kris Peeters is zijn politieke carrière begonnen als niet verkozen plutocraat en belangenbehartiger van de Vlaamse en op Vlaamse grondgebied gevestigde kapitaalelite die is aangesloten bij Unizo. En toen de CD&V, die altijd in donkere tunnels een lichtje aan het einde wil zien, de tijd rijp vond om een rechtstreekse vertegenwoordiger van de economische en financiële elite te installeren, was het hek helemaal van de dam.

De N-VA, die zegt dat ze voor een andere politiek staat, installeerde ook prompt een technocraat. Een van hetzelfde soort als die van de christendemocraten, maar deze keer een vertegenwoordiger van Voka. Voka en Unizo zijn twee syndicaten van het patronaat en het kapitaal. Zeg nu nog dat Dewever tegen syndicaten is! En gezien Bart Dewever heeft verklaard dat zijn bazen niet zijn kiezers zijn, maar Voka is deze keuze ook geheel logisch. En hop! We kregen een niet verkozen minister op ons dak: Phillip Muyters!

Maar die technocraat had vlug de knepen van het politieke vak onder de knie, want hij liet zich als minister in de Vlaamse regering verkiezen in de Belgische Senaat, legde daar de eed af, nam direct daarna ontslag als pas verkozen senator en plofte fluks weer in zijn Vlaamse ministerzetel. “Propere politiek” noemen de euro-regionalisten van de N-VA dat. En daarop wilden de socialisten natuurlijk niet achterblijven: hun keuze viel op een technocraat uit het staatskapitalistische ratennest van de particratie. En hop! Een niet verkozen Lieten zag het politieke daglicht!

Bart Dewever en de rest van zijn acolieten in de Vlaamse nepregering moeten dus niet bang zijn dat Europa ons een technocraat in de maag zal splitsen die de belangen van het kapitaal en de Europese lobby getrouw zal uitvoeren. Vlaanderen doet het in alle opzichten beter. Wij hebben onze technocraten al op post. Ze zijn geen lid van de Bilderberggroep noch van de Trilaterale Commissie, maar ze zijn hondstrouw aan het systeem. Ze zullen er dan ook alles aan doen om uw welvaart en sociaal systeem naar de knoppen te helpen!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter