Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Blog Hart boven Hard wil betogen tegen Vlaamse PEGIDA: het antifascisme steunt het islamofascisme

Saturday23 February 2019

Friday, 16 January 2015 00:54

Hart boven Hard wil betogen tegen Vlaamse PEGIDA: het antifascisme steunt het islamofascisme

Written by 

 

Hedendaagse gebeurtenissen, en hedendaagse geschiedenis, kunnen verwarrend zijn,zeker wanneer men weet ( zou moeten weten) dat wat vandaag gebeurt,bijna altijd zijn oorsprong vindt in het verleden.

Dat hoeft op zich natuurlijk geen probleem te zijn, maar wordt dat wel wanneer men de recente geschiedenis niet kent -maar  men desalniettemin toch een analyse van een bestaand politiek- of  ideologische - fenomeen wil geven. Liefst niet gehinderd door enige kennis van het verleden dus, iets wat bij linkse schrijvers en opiniemakers een aangeboren afwijking lijkt te zijn.En dat leidt tot ernstige ,maar ook vooral tot komische reacties van  de burgerlijke pers en politici, maar ook tot belachelijke -en in het licht van de recente geschiedenis -hilarische insinuaties en situaties, die dan worden verpakt als duiding. Dit door ‘linkse’ cafétafel-ideologen ,gewillig gevolgd door de liberaal burgerlijke broodschrijvertjes van de prostitutiepers-  prostitutiepers van het zichzelf ‘democratisch’ noemende  regime. Een schoolvoorbeeld van dergelijk ideologisch prutswerk van links en de burgerij zijn dan ook de beweringen : dat de huidige massale betogingen in Duitsland en georganiseerd door PEGIDA –maar ook door andere groepen die tegen de voortschrijdende islamisering van hun land opkomen, en die elke maandag duizenden mensen op de been brengen ,met zekerheid worden aangevuurd door extreemrechts , meer zelfs, door neonazi’s worden opgepookt.

De voormalige communistische vaandeldraagster ( Merkel) ontwaard er (in deze democratische vorm van meningsuiting )  zelfs een beangstigende wil tot terugkeer naar een bruine tijd ( zij bedoelt het Derde Rijk ) in. Voor een ex-communiste, die 'godsgeloof'ooit als opium voor het volk heeft bestempelt  (zoals trouwens duizenden pro-islam betogers  dat vandaag nog doen )- een schizofrene situatie, opkomen voor godsdienstvrijheid, maar godsdienst als een harddrug bestempelen. Maar dat is nog niet het ergste feit, links en pro-immigratie of pro geloofsvrijheid , dat is op zich al een schizofrene bezigheid. Voor de elite is dat minder het geval, bij hen draait immigratie  om winst, de core business van het kapitaal. De Duitse veiligheidsdiensten moeten de beweging tegen islamradicalisme dan ook goed in het oog houden, zo meent de Duitse elite, en zoals gewoonlijk brult links met hen mee. Alles wat naar vrije meningsuiting riekt, daar worden linkse activisten mottig van ,buiten wanneer het om hun eigen mening gaat welteverstaan, want volgens hen is die universel. Als je gek doet, kan je het best overdrijven, zo geloven sommigen je nog, met name zij die even gek zijn.

Want, is de redenering -een terugkeer naar de donkere nazi-tijd , daar heeft niemand zin in ( een tweede DDR zou voor Merkel en consoorten  nog  kunnen, tenslotte waren dat –zoals de tweede D in de naam zegt-democraten, en was madame lid van de dictatoriale partijjeugd van die staat). En zo kan het gebeuren ,dat elke maandag, (wanneer de anti - islambetogers op straat komen)  er ook duizenden linkse ‘democraten’ hun steun aan de radicale islam in Duitsland komen  betuigen.Alleen is er een klein probleempje over wie waar staat in deze zaak, en wie daarbij de echte democraten zijn , en wie juist niet.

De linkse betogers-die zichzelf als democraten zien zeggen ,dat de anti- islambetogers, antidemocraten zijn, onverdraagzame mensen -die terug willen naar een tijd van onverdraagzaamheid - waar men dan graag-en naar gewoonte bij dergelijke zaken- het etiket  van nazi-traditie aan kleeft. De pro - islambetogers zouden dan  weer staan voor  openheid en voor liberale vrijheid ,openheid en vrijheid die in de Duitse  geschiedenis wortelt ,tolerant tegenover godsdienst en andersdenkenden. Ze zijn voor het gemak de eigen godsdienstoorlogen uit het verleden vergeten, die duurden nochtans 30 jaar , maar ja links is kort van memorie als het op waarheid  en feiten aankomt. Maar laten we dat even vergeten, dat was allemaal lang geleden, te lang omdat een linkse of burgerlijke activist -of broodschrijver van de elite- het zou kunnen onthouden. Want wat leert ons de recente geschiedenis over de burgerlijke en linkse beweringen : dat het ondersteunen van de islam in Duitsland  een ‘democratische’ traditie is? Niets, integendeel, de geschiedenis leert ons net het omgekeerde.

Het leert ons met name, dat het de nationaalsocialisten zijn geweest, die een vorm van radicale islam in Duitsland( voor het eerst ) op poten hebben gezet , het actief hebben gepromoot en ondersteunt. En dat feit is helemaal niet zo lang geleden dat men het vergeten kan zijn, of men moet aan dementie lijden. Ook een chronische aandoening die bij veel progressieven voorkomt.

Toen men de 13de en de 23ste SS divisie oprichtte , bestaande uit een meerderheid van Bosnische moslims (toch behoorlijk radicale moslims, om voor het nationaalsocialisme te vechten zou ik zo denken) zag Hitler en Himmler in, dat ze er belang bij hadden de islam te onderwijzen aan het SS kader-om zo nog meer islamstrijders aan te kunnen trekken, maar ook om een spirituele basis te creëren, weg van het christendom, dat als zwak werd gezien, en de strijdmoraal in de weg stond. Daarom werd in Dresden ,ja in Dresden- waar nu elke maandag duizenden (door links als neonazi’s verweten) nationalisten tegen de radicale islam betogen (de geschiedenis kan wreed zijn ) een speciale islamitische militaire SS school opgericht. Dat is wat anders dan een moskee. Ook nodigde Hitler de grootmoefti van Jeruzalem uit om in Berlijn een ‘Imamschool ‘ op te richten, daar werd aan hogere SS officieren de gezamenlijke  ( islamitische- nationaalsocialistische) idealen onderwezen, die zij aan hun manschappen dan moesten overdragen.

We hebben reeds vroeger beweert, dat wat ooit linkse standpunt waren, nu door nationalisten wordt verdedigd (of zou moeten  worden verdedigd ) en wat ooit door fascisten werd verdedigd, nu door links en de burgerij wordt verdedigd. Behoorlijk ingewikkeld en verwarrend ,niet ?

Neen ,eigenlijk is het alleen ingewikkeld en verwarrend, voor hen die denken dat alles eeuwig hetzelfde blijft ,dat alles altijd in eenzelfde context blijft bestaan , dat tegenstellingen niet van karakter kunnen veranderen, dat omstandigheden –en daarmee politieke standpunten-niet kunnen omslaan in hun tegendeel, voor hen is dit allemaal verwarrend. En progressieve mensen lijden veel meer onder die verwarring dan anderen, omdat ze reactionair zijn. Omdat ze niet meer ‘dialectisch’ kunnen ,neen… niet meer dialectisch willen denken. Want dan stort hun hele ideologie, (als ze die nog hebben) en daarmee hun wereldbeeld in elkaar. Een klein voorbeeld als demonstratie van deze stelling: progressief links (waaronder zeker ook  linkse ecologisten moeten worden gerekend) staan voor seksuele vrijheid en zijn daarbij voorstander van het homohuwelijk . De mensen waarvoor links in Duitsland (maar ook bij ons) op straat komen  ( bij de tegenbetogingen van PEGIDA ) de islamieten dus, zij zijn voorstanders van  een strenge seksuele moraal ,en weigeren homo’s te zien als gelijkwaardige mensen, laat staan dat ze bereid zouden zijn homorechten toe te staan. Toch wel een serieuze paradox niet! Men betoogd voor een religie ( en bij de islam heeft dat ook een politieke en een maatschappelijke inhoud) terwijl  het object van je steun, al de politieke en maatschappelijke standpunten van de betogers ( buiten natuurlijk de pro immigratie en pro islamitische standpunten ) hartsgrondig, neen- dodelijk haten. Nog een voorbeeld, veel van de pro-islamitische tegenbetogers  in Duitsland dragen de zionistische Israëlisch vlag mee, dat terwijl de islamieten waarvoor ze opkomen , Israël het liefst van al met een bom de lucht  zouden willen inblazen . Hoe gek ,of politiek inconsequent kan je zijn, of –onbeleefder uitgedrukt, maar meer passend bij de ernst van de zaak- hoe stom en achterlijk kun je zijn. En laat de haat van de islamieten tegen de Joden nu juist datgene zijn waardoor Hitler en de SS hun eerste islamschool in Berlijn en Dresden hebben opgezet. Links is voor het voorzetten van deze traditie, rechts is tegen, plezant toch!

Het is een wonder dat links niet ook een foto van de fuhrer meedraagt,dit bij hun tegenbetogingen tegen PEGIDA, zo fel sporen vandaag de ideeën van de nationaalsocialisten met die van links -wat betreft pro-islamisme in Duitsland tenminste. Maar wat niet is dat kan nog komen, in duo met Stalin. De geschiedenis is nooit ver in  de politiek.

Maar dezelfde verwarring geldt ook voor mensen die zich nationalist ,of rechts, noemen, laat dat duidelijk zijn, maar die verwarring is nooit zo inconsequent als bij links, en zeker niet zo dodelijk tegen het eigen publiek gericht, op termijn- zoals dat bij progressieven het geval is. Want stel, je bent een homo of lesbienne, wil jij dan het risico nemen om links te volgen in haar tolerantie tegenover de islam in ons land of Europa? Wil jij de gok wagen ,en links en de elite volgen- in hun theorie, dat het aanvaarden van meer islamieten  in onze steden  jullie leven en levensstijl niet zal aantasten? Mocht ik tot deze groep van mensen behoren, ik zou extreemrechts (en alle andere anti-islamieten  steunen) en niet gokken met mijn leven als inzet,op de burgelijke en linkse theorie van verdraagzaamheid tussen religies en culturen.

En daarom kan het vandaag gebeuren, dat zij die zich progressief noemen  ,in feite reactionaire standpunten verdedigen ,en omgekeerd - dat zij die vroeger reactionaire standpunten hanteerden-  vandaag progressieve standpunten verdedigen.( Een voorbeeld daarvan geeft ons Filip Dewinter van het Vlaams Belang-die vandaag homorechten promoot ,waar hij die vroeger afwees) hij is alvast een stuk consequenter dan links, die de vijanden van homo’s juist sterker willen maken.

Maar terug naar onze maandagbetogingen tegen de islam in Duistland, het moet nu wel duidelijk zijn dat er een serieuze kronkel in het denken van linkse mensen zit. Terwijl zij de activisten tegen de islamisering van Duitsland als neonazi’s  wegzetten , eren ze de politiek-en de traditie- van Hitler en de SS inzake het beleid tegenover de islam. Zouden die dat zelf beseffen, zou het  Duitse  ( en zeker ook het eigen AFF)  beseffen dat ze eigenlijk het ‘fascistisch’ front zijn, in plaats van het antifascistisch front . 

En met dit feit, het raadsel van hoe links dogmatisme heeft geleidt tot steun aan een nationaalsocialistisch project ,project om de islam in Duitsland te vestigen- wensen wij iedereen een strijdbaar nieuw jaar. En alle linkse progressieven wensen wij een doosje Prozac, zo dat zij morgen helderder analyses  zouden kunnen maken, want op de gewone manier lukt dat blijkbaar niet meer.

De betogingen in Duitsland tegen PEGIDA bewijzen het.

 

 

 

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter