Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Blog Een geel merkteken voor parasieten

Saturday23 February 2019

Monday, 19 January 2015 14:53

Een geel merkteken voor parasieten

Written by 

 

De socialisten beweren altijd de kleine man te steunen, maar dat de sociaaldemocraten zich liever bezighouden ( het is lucratiever omdat het mandaten en beheers-posten oplevert in de kapitalistische staat en economie) met het in stand houden van concurrentie onder de werkmensen-om zo de lonen laag te houden-is bekend. Tot dit doel dient ook de massa-immigratie. Een van deze maatregelen- tot het bereiken van dit doel- hebben de socialisten in de vorige regering genomen, de wachtuitkeringen in de tijd beperken. Daarom krijgen vanaf begin deze maand duizenden (jonge) werklozen geen enkele vorm van vergoeding meer uitbetaald. Toen de N-VA het voorstel lanceerde, om de werklozenvergoeding voor iedereen in de tijd te beperken, huilde links als gekwetste honden. Maar zij zelf, zijn anders niet te beroerd om daarmee een aanvang te hebben genomen voor de wachtuitkeringen, ook hebben de roden –samen met de liberalen en kalotten de werklozen- vergoedingen naar omlaag gehaald , de hoogte van het bedrag hangt nu af van de duur van de werkloosheid. Sommigen krijgen nu een uitkering die gelijkstaat met een hongerloon.

Nu de socialisten in de oppositie zitten ( federaal) voor de rest hokken ze nog altijd in de regionale Waalse regeringen, zegt DI Rupo dat hij niet kan slapen van de door hem genomen maatregelen. Ook de communisten van de PVDA+ huilen als wolven over de genomen maatregelen. Maar onderstaand citaat van Lenin laat zien wat dat volk uitspookt als ze aan de macht zijn. Sociaaldemocraten en communisten ( de bolsjewieken noemden zich aanvankelijk ook sociaaldemocraten) zijn een variant op het internationalistisch nieuw kapitalisme (kijk naar China). Sociale afbraak als ze aan de macht zijn, sociale onrust organiseren als ze dat niet zijn. En de roden schuiven ons nationalisten altijd de boeman van de discriminatie en de uitsluiting in de schoenen. Maar als je leest dat Lenin de parasieten een geel merkteken wou opspelen, dat doet toch verdacht op de gele ster lijken.

“We moeten Rusland ontdoen van al het ongedierte, al die vlooien-al die lijntrekkers en bedluizen, onder andere de rijken- en ga zo maar door. In de ene plaats zullen de rijken en anderen die niet willen werken in de cel belanden.(…) In een andere plaats zullen ze gedwongen worden de latrines schoon te maken. Weer ergens anders zullen ze na hun gevangenisstraf een geel merkteken krijgen zodat iedereen weet hoe schadelijk ze zijn. Nog ergens anders kan één op de tien van die leeglopers worden doodgeschoten”

Vladimir Lenin : ‘Hoe concurrentie organiseren”

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Meer dan 23.000 werklozen in ons land krijgen de komende dagen een brief in de bus met de mededeling dat ze deze maand al geen inschakelingsuitkering meer krijgen. Vooral in Wallonië en Brussel worden in een klap duizenden mensen uitgesloten. Ook in Antwerpen en Gent verliezen honderden mensen tegelijk hun uitkering.

 

De inschakelingsuitkering is er voor mensen die na hun schooltijd geen of onvoldoende werk hebben gevonden. Drie jaar geleden besliste de regering Di Rupo om het recht op die uitkering te beperken tot drie jaar. Vroeger was dat onbeperkt.

 

De bedoeling was om werklozen aan te zetten om actief op zoek te gaan naar werk, maar volgens Jef Maes van het ABVV is dat mislukt. ‘In bepaalde regio’s is er voor kortgeschoolden gewoon geen werk te vinden’, klinkt het. Op basis van de uitsluitingsbrieven van de vakbonden alleen al verliezen deze maand in Wallonië bijna 14.000 mensen hun uitkering. In Brussel gaat het om ruim 3.000 mensen en in heel Vlaanderen ook nog eens 3.000. Mensen die bijvoorbeeld kampen met medische problemen kunnen nog tot eind februari worden opgenomen in een speciaal traject en daardoor hun uitkering toch nog een aantal jaar behouden.

 

Begin deze maand verbaasde PS-voorzitter Elio Di Rupo nog door ten strijde te trekken tegen de verstrenging van de inschakelingsuitkering. ‘Mijn hart bloedt als ik denk aan de vrouwen en jongeren die uitgesloten gaan worden’, klonk het op de Franstalige radio. ‘Het is een slechte maatregel die ik betreur.’

 

Bron:De Standaard

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter