Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Blog Een asielzoeker 'kost' per dag minstens 40 euro: volgens asielidioot Francken is dat niet hetzelfde als 40 euro 'krijgen'

Saturday23 February 2019

Sunday, 23 August 2015 11:57

Een asielzoeker 'kost' per dag minstens 40 euro: volgens asielidioot Francken is dat niet hetzelfde als 40 euro 'krijgen'

Written by 

Volgens N-VA'er Theo Francken, Belgisch staatssecretaris voor Asiel en Migratie, is het een grove leugen dat asielzoekers geld krijgen.

Volgens dit Vlaams-nationale genie heeft de buschauffeur die daarover zijn beklag doet op zijn Facebookpagina ongelijk. De man kloeg daarover omdat hijzelf momenteel in ziekteverlof is en maar 860 euro per maand ontvangt, terwijl een gezin asielzoekers (bestaande uit een man, een vrouw en twee kinderen) 3160 euro opstrijkt. Een grove leugen van de buschauffeur vindt Francken (die zelf elke maand 10 000 euro in zijn zakken mag steken om indringers ons land te laten bezetten). En dus vindt Francken dat hij ons, het onnozele “klootjesvolk”, het nog maar eens héél duidelijk moet maken: asielzoekers krijgen géén geld!

Maar, zegt de N-VA-sukkel voor Asiel en Immigratie, geld geven we wél aan de instanties die zich met de opvang van asielzoekers bezighouden. En laat het nu juist 40 euro zijn voor een volwassene en 26 voor een kind; sommen die de door Francken belaagde buschauffeur op zijn Facebookpagina had geplaatst. Dat is alvast correct van die man.

Laten we echter even Franckens redenering volgen dat asielzoekers geen geld krijgen, bijvoorbeeld in verband met maaltijdcheques die sommigen onder u van hun werkgever krijgen. Volgens de nul van Asiel en Immigratie krijgt u daardoor geen geld van uw baas, maar kost het wel geld aan uw baas. En u krijgt eten (wat die asielzoekers ook voor dat geld krijgen dus). Waar is het verschil dan? Kan Bart De Wever, Vlaams-nationalistisch trommelaar en vendelzwaaier voor de Belgische upper class dat eens in het Latijn vertalen? Dan kan “klootjesvolk” zoals wij het misschien beter begrijpen.

Er is dus volgens de staatssecretaris een verschil tussen enerzijds geld krijgen en anderzijds geld krijgen in de vorm van waren en verzorging. Ik ben er zeker van dat veel bejaarden die nu in homes verblijven blij zouden zijn mochten hun kosten door Francken worden betaald aan het desbetreffende rusthuis. Dan zouden de kinderen van die ouderen er niet voor moeten opdraaien. En het kost niets, want – read my lips – die ouderen krijgen géén geld. Die krijgen alleen verzorging.

Hebt u het begrepen, brave Vlaamse kindjes?

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter