Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Blog Minder geld voor de RVA is meer geld voor FEDASIL

Wednesday23 January 2019

Wednesday, 23 December 2015 16:56

Minder geld voor de RVA is meer geld voor FEDASIL

Written by 

Er is dan toch vreugdevol nieuws voor Kerstmis en om het jaar mee af te sluiten: de regering heeft een manier gevonden om de kosten voor asielopvang te drukken. Door 70.000 uitkeringen van werklozen te schrappen (meestal toch maar luie blanke donders die te leeg zijn om te gapen) is het mogelijk om onze nieuwe “broeders en zusters”, ingevoerd door de asielindustrie, een lekker leventje aan te bieden. Werk is ook voor hen niet direct in zicht, en wel omdat het schrappen van ... werklozen niet noodzakelijk “arbeidsplaatsen” creëert. Maar een kniesoor die daarom maalt.

Wel zorgt die schrapping op korte termijn voor minder werklozen, en dat is natuurlijk al een begin van wat economen de “relance” van de economie noemen. De enen hun (maatschappelijke) dood, is de (ingeweken) anderen hun brood. Die laatsten, asielzoekers, staan dan ook als hardwerkende kerels bekend. Na een tijdje in een artikel 60-statuut te hebben gewerkt (werk dat geen werk is, maar door de OCMW’s als zodanig wordt verkocht omdat het na een tijdje recht geeft op, jawel, werklozenvergoeding) kan de immigrant dan naar de dop. Hij zal daar dan doodleuk de plaats innemen van een geschorste “autochtoon”. Eigen schuld, dikke bult. Wie lijdzaam is, moet eraan geloven. Wet van de sterkste. Dat heet dan progressief humanisme, maar kan in feite links darwinisme, marxisme, neen beter, stalinisme worden genoemd. Daarom zijn de linkse multikullers er zo dol op ...

En de Belgen moeten niet bang zijn dat er plaatstekort zal ontstaan aan de dop door de asielzoekers die blijven komen. Geen probleem, de regering zal ook in 2016 duizenden “eigenheimers” van de werklozensteun verwijderen. Dat is dat luie blanke volkje hun verdiende loon. Bijkomend zal de ziekteverzekering duizenden langdurige zieken terug aan het werk zetten (dank u, Maggie, voor de zegeningen van het neoliberalisme en de immigratie-verdraagzaamheid). Welk werk weten ze nog niet, maar dat is bijzaak – schorsen is het doel. Zo is er ook in de ziekenkas meer plaats voor onze nieuwe broeders en zusters. Die mensen hebben daar zeker méér “recht” op dan onze eigen langdurig zieken. Wat een geluk dat we zulke “goede” politici hebben in ons land, politici die zo goed voor het vreemde volk zorgen dat ze geen geld meer overhebben voor het eigen volk. Dank aan alle “democraten” die dit mogelijk maken.

En voor onze criticasters: zeg nu weer niet dat we racisten zijn, want we hebben gewoon de financiële mogelijkheden voor onze broeders en zusters uit den vreemde toegelicht. Salaam!

 


‘RVA schrapt 70.000 uitkeringen’

In 2015 zouden meer dan 70.000 personen hun uitkering bij de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) verloren hebben. Dat berekende de socialistische vakbond ABVV.

Het gaat enerzijds om mensen die hun uitkering verliezen omdat ze onvoldoende solliciteren of geen job aannemen en anderzijds om schoolverlaters die niet langer recht hebben op de inschakelingsuitkering.

Via de procedures bij de gewestelijke arbeidsbemiddelingsdiensten voor activering werden in de eerste helft van 2015 volgens de vakbond 19.867 werklozen gesanctioneerd door de RVA. “Voor het tweede semester schat de RVA momenteel het aantal sancties op 13.088, zodat er in 2015 in totaal ongeveer 33.000 uitsluitingen zullen zijn”, aldus de bond.

Bovendien hamert het ABVV opnieuw op de verstrengde regels rond de inschakelingsuitkering. Zo verkortte de vorige regering van Elio Di Rupo de duur van de uitkering voor schoolverlaters tot drie jaar, een maatregel die vanaf 2015 effect begon te hebben. ’Volgens de definitieve cijfers tot en met september en de ramingen van de RVA voor oktober-december 2015, komen we op 29.431 uitsluitingen.’

Daar voegt het ABVV, op basis van RVA-schattingen, bijna 8.400 schoolverlaters aan toe  ‘die het recht op de inschakelingsuitkering ontzegd werd’ door de verdere verstrengingen van de huidige regering van Charles Michel. De uitkering wordt sinds dit jaar maar tot de 25-jarigen toegekend en op 1 september kwamen er nog diplomavereisten bij voor personen jonder dan 21.

‘Alles samen komen we dus aan meer dan 70.000 mensen die hun uitkering verloren in 2015, waarvan 40.000 (bijna 38.000, nvdr.) alleen al omdat men hen botweg het recht ontzegt op een uitkering (de schoolverlaters). Een triest record. Geen wonder dat het aantal armen op de bijstand (OCMW) maand na maand blijft toenemen.’

Bron: De Standaard (22 december 2015)

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter