Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog In de Media Sociale koers VB is lachertje

Saturday23 February 2019

Friday, 21 December 2012 17:29

Sociale koers VB is lachertje

Written by 

Er is duidelijk meer nodig dan achter de rode vlag van het ABVV lopen - zoals Dewinter recentlijk in Antwerpen tijdens een vakbondbetoging deed - om echt sociaal te denken.

De collaboratie met de extreemliberalen van Forza Flandria heeft blijkbaar voorrang als het op stemmen over sociale kwesties gaat. De collega's van Rechts Actueel zullen nog veel werk hebben met de heropvoeding van Dewinter. Van Forza Flandria-liberaal naar een flauw afkooksel van het nieuw-solidaristisch ideaal zoals wij dat bij het N-SA voorstaan. Wij wensen hen veel plezier met hun poppenkast.

En het is ook niet verwonderlijk dat de drie musketiers die hieronder afgebeeld staan zich niet achter een verbod op ereloonsupplementen scharen. Met de poen die zij pakken hebben zij alle begrip voor het establishment van dokters en hospitaaldirecties.

En het volk, dat kan de liberale pot op.

 

Ultra-liberalen in dienst van de dokterslobby: eigen rijk volk eerst

 

De plenaire Kamer heeft de ereloonsupplementen in meerpersoonskamers verboden. Groen en Ecolo steunden het geamendeerde wetsontwerp, terwijl N-VA, Vlaams Belang en LDD zich onthielden. De tekst sleutelt ook aan het derdebetalersysteem en zorgt voor een wettelijke basis voor het statuut van chronisch zieke.

Van de zowat tweehonderd ziekenhuizen rekent er nog een twintigtal supplementen aan voor twee- of meerpersoonskamers, die kunnen oplopen tot 400 procent. Met de goedkeuring zal geen enkele arts voortaan nog ereloontoeslagen mogen aanrekenen, ook niet voor een dagopname.
Tot slot zorgt het goedgekeurde wetsontwerp voor een wettelijke basis om het statuut van chronisch zieke te creëren. En er werd een amendement aan de tekst gekoppeld die de tariefzekerheid voor de patiënt met drie maanden verlengt. Het gebrek aan akkoord tussen artsen en ziekenfondsen dreigde op 1 januari immers voor onzekerheid te zorgen.

Additional Info

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter