Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog In de Media Brieven van onze vrienden: zich prostituerend aan de EU

Saturday23 February 2019

Friday, 15 March 2013 10:04

Brieven van onze vrienden: zich prostituerend aan de EU

Written by 

 

Heureux de se trouver ensemble? Ik denk het niet.                       

                             Op 1 mei mag het Nieuw-Solidaristische Alternatief van burgemeester De Wever betogen in Borgerhout. De extreem-rechtse organisatie betoogt immers tegen PvdA+ “en dat is hun goed recht,” laat de burgemeester via zijn woordvoerder weten. Ik kan me de pretoogjes op het Schoonverdiep levendig voorstellen.                        

                            Toen De Wever een niet bestaande betoging verbood, liet hij weten dat hij optreedt tegen “ophitsers” en daar bovendien “trots op is”. Gelukkig zijn de jongens van de N-SA geen ophitsers, al is hun leider veroordeeld voor het aanzetten tot racisme. Over dat racisme van de N-SA valt overigens wel wat te zeggen. Zo is de groep niet gekant tegen de hoofddoek. Als de oplossing voor het ‘vreemdelingenprobleem’ er in bestaat om vreemdelingen op termijn terug te sturen naar hun islamitische landen van herkomst, is het maar beter dat ze recht in de leer blijven, luidt de redenering. Anders willen die landen hen nooit terug. Laat de islamitische vrouwen dus rustig hun hoofddoek dragen en stimuleer vreemdelingen intussen om op een kluitje bij elkaar te wonen in aparte wijken. Vreemdelingen, zo verklaart hun leider Eddy Hermy, pakken ons werk af en verkrachten onze jonge meisjes. Dat ze hier niet thuis horen is duidelijk. Op hun website omschrijft de N-SA onze fractieleidster in de Antwerpse gemeenteraad, Yasmine Kerbache, dan ook als “het gezicht van de volksvreemde sociaaldemocratie”.                       
                                                    
Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief behoort tot de club van de nini’s - ni gauche ni droite - een belegen strekking die al jarenlang meegaat in extreem-rechtse middens en in de jaren ’90 ook al als een satelliet rond het Vlaams Belang cirkelde. Ze mengen een rabiaat rechts discours met merkwaardig linkse standpunten. Zo delen de N-SA en de PvdA+ de strijd tegen het mondiale kapitalisme. Uiteraard is de argumentatie nogal verschillend. Volgens de N-SA steunt PvdA+ immers het mondiaal kapitalisme door migratie te verdedigen. En migratie - dat weten we toch allemaal - is louter bedoeld om de lonen van onze Vlaamse werknemers te laten dalen, het ultieme programma van het kapitalisme. Maar met haar pleidooi om de banken, de post en de spoorwegen te nationaliseren, trekt de N-SA opnieuw de kaart van het anti-kapitalisme. Heureux de se trouver ensemble? Ik denk het niet.                       
                                                    
                            Viseren de N-SA’ers enkel de volksvreemde sociaaldemocraten en de kapitalistische PvdA+‘ers? Zeker niet. Ook Antwerps schepen Marinower mag zich zorgen maken. N-SA is virulent anti-joods, weigert de staat Israel te erkennen en bestrijdt het zionisme. Ze focust ondermeer op de Antwerpse diamantsector en sleurt zo ook de N-VA mee in het debat. Want de N-VA van burgemeester De Wever verdedigt de belangen van de diamantlobby, zegt het N-SA. Meer nog, volgens de N-SA streeft de N-VA naar het Vierde Rijk. Jawel. Want het Vierde Rijk bestaat al en heet volgens de N-SA de Europese Unie. De N-VA verdedigt de Unie en dus ook het Vierde Rijk. Ik verzin het niet, het staat op hun website. Van de EU moeten we trouwens zo snel mogelijk verlost worden. De N-SA wil een Noordwestelijke Tegenunie oprichten om zo de potverteerders uit Zuid Europa de wacht aan te zeggen.                       
                                                    
De N-SA is geen fantoombeweging, ze bestaat echt, in tegenstelling tot de gevaarlijke spookbetogers die burgemeester De Wever wel door de Antwerpse straten zag dwalen. En wat erger is, ze rekruteren vooral bij jongeren. Dat zal wel hun goed recht zijn zeker? Niks om ons verder zorgen over te maken.

Bron: DWM

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter