Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Nieuws Een Gouden Dageraad over Griekenland

Saturday23 February 2019

Monday, 07 May 2012 14:31

Een Gouden Dageraad over Griekenland

Written by 

 

Na de val van de regering Papandreou (november j.l.) werd voor Griekenland de genadeslag geleverd door een 'regering' van 'nationale eenheid' onder leiderschap van dezelfde bankiers en eurocraten die het land in de vernieling hadden gestort. Hierdoor heeft het Griekse volk de twijfelachtige eer om als voorloper op de rest van Europa te rebelleren tegen het financiële globalisme. Wij voelen mee met de tragische gebeurtenissen in Griekenland, ooit de geboorteplaats van de democratie en nu het graf ervan, maar gelukkig kunnen zelfs technocraten de verkiezingen niet meer in hun voordeel manipuleren na het zo bont te maken.

Daarom is Gouden Dageraad (Chrysi Avgi) een interessant fenomeen om uit de Griekse ruïnes voort te komen. Wat ooit begon als een onbeduidende subversieve actiegroep, wist zich de afgelopen jaren uit te bouwen tot een goedgeöliede machine van publicaties, manifestaties en entrisme. De succesformule van Gouden Dageraad is niet de 'verruiming' geweest om tot een verzameling van gevestigde krachten en witte konijnen te komen (zoals de andere Griekse 'extreemrechtse' partij LAOS en de nieuwe Onafhankelijke Grieken), maar juist een niet-aflatend werk van kadervorming, militantenwerking en sensibilisering. Een grassroots-beweging, dus. En zoals bij elke grassroots-beweging geldt een oud boeddhistisch gezegde: "wanneer de student er klaar voor is, dan zal de meester verschijnen."

Over de hele wereld organiseren revolutionaire groeperingen zich, goed wetende dat hun ideeën niet geïmplementeerd zullen worden zolang iedereen in eenhoorns en regenbogen gelooft. Revolutionair zijn is je engageren in een voorbereidend werk om klaar te staan voor het moment waarop de kans kan gegrepen worden. En in Griekenland was de tijd rijp en stond Gouden Dageraad klaar.

Eenzelfde strategie ligt aan de basis van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA). Op een dag zullen ook wij wakker worden om de politieke kemphanen van gisteren verzameld te zien in zo'n 'regering' van 'nationale eenheid' voor de collectieve uitverkoop van ons volk en ons land aan de technocratie van het financiële globalisme. Wij vormen kaders, experimenteren met ideeën en methodes om klaar te staan voor wanneer ook wij getroffen worden door deze Griekse tsunami. Terwijl het Vlaams-nationalisme een eindpunt zal kennen bij het uiteenvallen van België, denken wij om die reden post-Belgisch. Terwijl het Verhofstadt-liberalisme een eindpunt zal kennen bij de EU-machtsovername, beschouwen wij om die reden onze democratie en onafhankelijkheid reeds lang verloren.

Dat is de rol van revolutionaire bewegingen als de onze en dat is waar wij onze militanten voor inschakelen. En Griekenland bewijst de geldigheid van deze strategie!

Wij feliciteren Gouden Dageraad dan ook met zijn revolutionaire beweging die haar tijd gekomen ziet en wij wensen zijn militanten veel succes toe met de herovering van hun land! Hoewel wij door de mediamanipulaties niet objectief kunnen oordelen over in welke mate hun ideeën en stijl overeenkomen met de onze, zijn wij broeders in de strijd voor de toekomst van ons volk en ons land.

Hulde!

Media

Persconferentie Gouden Dageraad

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter