Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Nieuws Jambon sprak op de tonen van de 'Badenweiler Marsch'

Saturday23 February 2019

Wednesday, 23 October 2013 14:23

Jambon sprak op de tonen van de 'Badenweiler Marsch'

Written by 
Jambon sprak op de tonen van de 'Badenweiler Marsch' solidarisme.be

Vorig jaar openbaarden wij enkele foto's van N-VA-Kamerfractieleider Jan Jambon in het gezelschap van enkele Vlaams Blokkers en niemand minder dan Jean-Marie Le Pen. Daarmee wilden wij wijzen op de hypocrisie en dubbele standaarden van het partijpolitieke establishment. Wanneer nationalisten niet aan de macht zijn, dan schurken zij zich graag aan tegen extreem-rechtse militanten zoals leden van het SMF en dergelijke. Dat was ook al ten tijde van de Volksunie het geval, toen men de VMO opvrijde. Ook het VB was later in hetzelfde bedje ziek. Zodra men echter dacht macht te kunnen verwerven binnen het establishment, keerde men zich af van de beginselvaste militanten van rechts.

Maar bij de N-VA krijgen we nu te zien hoe het draait als burgerlijke Vlaams-nationalisten effectief macht verwerven binnen het Belgische staatsbestel. Die keren zich van de weeromstuit tegen nationalistische activisten, net zoals de Belgische staat dat al 180 jaar doet. Met boetes en verboden voor manifestaties tegen communisten en het koningshuis tot gevolg. Zoals wij van het N-SA aan de lijve mochten ondervinden op 1 mei, toen onze betoging tegen de PVDA verboden werd, en onlangs weer met het uitdelen van ballonnen tegen het koningsbezoek aan Antwerpen. Vlaams-nationalisme op zijn Belgisch: repressie als middel tegen solidaristen en nationalisten. Als we daarvoor een Vlaamse staat moeten bevechten! Dat zal blijkbaar een voddenstaat worden, naar analogie met de naam "voddenvlag" die rode braker Siegfried Bracke aan onze vlag geeft. Niet moeilijk dus dat die partij echte nationalisten vervolgt.

Om deze hypocriete handelswijze van de N-VA en haar kaders aan de kaak te stellen willen we onze leden en sympathisanten onderstaande foto's niet onthouden. We hadden het enkele dagen eerder reeds beloofd in een vorig stuk: boontje komt om zijn loontje.

Wij laten niet op onze kop zitten. Vlaams-nationalistische of Belgische onderdrukkers van het betogingsrecht: het maakt ons niet uit. De repressie met die GAS-boetes moet stoppen.

Daarom veel kijkplezier. En zoals in onderstaand programma te zien is, sprak Jambon op de tonen van de "Badenweiler Marsch", de lievelingsmars van niemand minder dan...

 

 

 

 

 

 

 

Foto's mogen mits expliciete bronvermelding worden overgenomen. 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter