Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home Blog Nieuws Campagne: Opel nationaliseren nu

Saturday23 February 2019

Saturday, 21 February 2009 21:03

Campagne: Opel nationaliseren nu

Written by 

Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) volgt in deze crisistijden nauwlettend het nieuws op en voelt mee met het op zijn zachtst gesteld 'onzeker' lot dat onze arbeiders beschoren is. Het N-SA wil hier dan ook niet stil blijven zitten en zal nu dat onze autoindustrie, een van onze grootste werkgevers, bedreigd wordt, actie voeren voor het hervormen van de Antwerpse fabriek voor Opel.

Het N-SA gelooft niet in tevergeefs onderhandelen in een dure hotellobby van Detroit, noch in onze arbeidsvoorwaarden tot een Derde Wereld niveau te herleiden. Voor het N-SA is het immers meer dan duidelijk:

Het zijn de corrupte politici en kapitalistische internationalisten die ons in deze crisis hebben geworpen, het zullen niet dezelfde zijn die ons eruit halen!

Voor ons moet de Opel fabriek, net als de gehele autoindustrie, genationaliseerd worden. Geen General Motors meer, de nationale autoindustrie is van cruciaal belang voor de welvaart en het welzijn van de natie en zal dan ook niet in vreemde handen gelaten worden!

Het N-SA zal dan ook campagne voeren om dit standpunt te verkondigen en steun aan de arbeiders van Opel te betuigen, die op dit moment het slachtoffer zijn van dit schouwspel van onze schijndemocratie!

Klik hier voor het Opel pamflet in PDF formaat.

Wat kan u doen?

1. Verdeel het pamflet / Stuur het pamflet door naar mensen werkzaam bij Opel, eventueel geïnteresseerden en uw vriendenkring.
2. Schrijf of fax een brief met onze eisen naar Kris Peeters (Martelaarsplein 19, 1000 Brussel, fax: 025/52.60.01). U kan ook een epost sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. maar dat raden wij niet aan gezien het hem waarschijnlijk niet zal bereiken op die manier.
3. SLUIT AAN BIJ HET N-SA! Word militant en u zal op de hoogte gehouden worden van eventuele geplande acties waar uw helpende hand (en financiële steun!) meer dan welkom zal zijn!

Vind hieronder de uitgebreide tekst gericht aan de arbeiders van de Opel fabriek Antwerpen:

***

Opel nationaliseren nu !!

Kameraden arbeiders,

Amerikaanse kapitalisten houden u, de arbeider en bediende, al maanden in diepe onzekerheid over Opel Antwerpen. Dat moet nu eens een einde kennen!

UW WERKZEKERHEID, UW INKOMEN, UW TOEKOMST kunnen niet langer overgelaten worden aan de willekeur van vreemde heren die alle voeling met ons, het volk en de arbeiderswereld, ontbreken. Heren van het grootkapitaal en de hebzucht, heren van het egoïsme en de verspilzucht MOETEN NU WEGGEVEEGD WORDEN!

Steeds weer presenteren deze heren de kosten van hun eigenbelangen aan u! U moet dan hun gelag betalen met UW JOB EN UW INKOMEN.

Dat gaat nu al tientallen jaren zo over heel het land, en biedt de toekomst verandering? NEEN! De ramp blijft, de redding blijft uit! Spijts alle verkiezingen, akkoorden en beloftes blijft uw WERKZEKERHEID ONZEKER en uw LOONGARANTIE ZONDER GARANTIE.

WIJ ZIJN MISLEID! Eerst lieten ze ons onderling concurreren door vreemdelingen import. Dit voerde druk op lonen en werkvoorwaarden op. Resultaat: werkloosheid. Toen moest u verdraagzaam zijn! Resultaat: WERKLOOSHEID! De uitleg, er waren jobs teveel. Waar zijn die dan? WAAROM VERLIEST U DAN UW JOB? Waarom dan nieuwe immigratie? Ook de immigrant van gisteren wordt nu derderangs arbeider. STANK VOOR DANK!

HET IS TIJD VOOR EEN ALTERNATIEF! De fabriek moet eigendom worden van de gemeenschap. Geen miljarden meer voor de bankenmaffia, maar voor het volk! Met dat geld kunnen WIJ - fabrieken, universiteiten en staat - een ultramodern project voor autoproductie ZELF opstarten!

Op korte termijn kan een innovatief model van auto gelanceerd worden! Door de fabriek op corporatieve basis uit te baten zullen alle productieve krachten meebeslissen over de organisatie en productie, U DUS OOK!

SAMENWERKEN AAN DE TOEKOMST VAN HET LAND! Een nieuwe industrie kan tot stand komen in een staat volgens nieuw-solidaristische principes. De tijd is rijp voor deze stap vooruit!

EEN VRIJ VOLK IN EEN STERKE VOLKSSTAAT kan in deze crisis een eigen weg inslaan, een nieuwe weg van SOLIDARISME EN VOLKSVERBONDENHEID.

Niet de verbondenheid beleden door politici voor uw stem, maar DOOR EN VOOR UZELF, gedragen door een brede volksbasis en sterke staat!

Gisteren waren wij machteloos, egoïstisch liberalisme en kaviaarsocialisme lieten ons in slaap wiegen. Vandaag weten we beter! Liberalisme en socialisme verdelen en verzwakken, solidarisme is de natuurlijke volkskracht!

Laat ons van deze fabriek een modelfabriek maken! Laat ons daarvoor van deze staat een vrije volksstaat maken!

Het wapen en het middel hiervoor is het nieuw-solidarisme! Sluit aan bij het Nieuw-Solidaristisch Alternatief! Wij staan aan uw kant, wij delen uw lot!

Verdeeldheid verzwakt, klassenstrijd verzwakt, maar samen kunnen we een vuist maken naar de crisis en de internationale speculanten toe. SAMEN ZIJN WIJ NIET TE VERSLAAN!

Arbeiders en bedienden van Opel, jullie zijn niet alleen!

Het volk staat aan uw kant!

***

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter