Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday17 October 2017

Friday, 06 April 2012 11:41

Vreemde ondernemers palmen onze winkels in

Written by 
Marion Barry Marion Barry

"We moeten iets doen tegen deze mensen die hier komen en zaken openen, die smerige winkels."

"Ze moeten gaan. Dat zal ik nu zeggen. Maar wij moeten er ook voor zorgen dat onze ondernemers hun plaatsen kunnen innemen."

"Dit zijn de ondernemers die wij moeten ondersteunen. Wij hebben ons district opgeruimd en hier gaat het goed."

"Net zoals de eigenaars van deze zaken het beste voor hun familie en gemeenschap willen, zo willen wij dat ook. De vraag is, zullen zij zich bij het verzet van ons district aansluiten?"

"Het is grappig hoe mensen verwachten dat wij blijven zitten, zwijgen en een standaard aanvaarden die lager is dan in hun eigen gemeenschap."

 


 

Klinkt als iets dat een populistische politicus van de British National Party zou zeggen? Een paar woorden zijn in deze citaten veranderd, deze zijn:

mensen - Aziaten

onze - Afro-Amerikanen

ons district - Ward 8, een Bronx-achtig gebied in Washington DC

 

 

En de bron? Voormalig twee keer verkozen burgemeester van Washington DC, Marion Barry. Hij weigert bovendien afstand te nemen van zijn woorden en haalt aan dat hij altijd voor gelijke kansen heeft gevochten.

Als hij het zegt. Vandaar zeker dat Marion Barry spreekt over 'Afro-Amerikanen' enerzijds en 'Aziaten' anderzijds, in de plaats van 'Aziatische Amerikanen'?

De Verenigde Staten zijn door sociale verloedering in een conflictsamenleving aan het vervallen, waar de lijnen als vanouds getrokken worden op basis van etnosociale gemeenschappen. Deze fragmentering valt niet te ontkennen en is evenmin de agenda van louter de blanke minderheid.

De vraag is, laten wij het hier ook zo ver komen, of is er een alternatief buiten ons op dit Amerikaans 'samenlevingsmodel' te baseren?

Bron: RT

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter