Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Wednesday, 18 April 2012 11:51

Een antwoord van Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein

Written by 

 

De volgende brief werd door Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein wereldwijd verzonden naar alle cliënten als antwoord op het ontslag van kaderlid Greg Smith:

 


 

Beste Goldman cliënt:

Ondertussen zullen velen van u de betreurenswaardige ontslagbrief van voormalig Goldman kaderlid Greg Smith in de New York Times gelezen hebben, waarin hij uitlegt waarom hij de firma na twaalf jaar verlaat.

In de brief, waarin hij Goldman en haar praktijken schade toebrengt, komt mijnheer Smith over als een man van geweten, idealen en hoge morele standaarden. En terwijl u deze woorden leest, heeft u zich ongetwijfeld de volgende zorgwekkende vraag gesteld: hoe kan Goldman zo een persoon aangenomen hebben?

Bij Goldman zijn wij trots op onze bekwaamheid in het afstropen van universiteiten en business schools wereldwijd, om de beste sociopaten te vinden die geld kan kopen. Eens opgenomen in ons stageprogramma worden deze jongeren ondergedompeld in rigoreuze evaluaties om ook maar de kleinste sporen van een ziel uit te wieden. Maar, zoals het geval van mijnheer Smith toont, kan zelfs het meest bewezen systeem voor het herkennen van flarden van menselijkheid nu en dan een fout laten binnenslippen. Daarvoor kunnen wij enkel onze diepste verontschuldigingen aanbieden en wij garanderen u dat een goede appel niet de hele mand aantast.

Wat zij betreffen die bediend zijn geweest door mijnheer Smith, het is begrijpelijk dat u bezorgd bent over wie zijn plaats zal innemen. Wat dat betreft hebben wij opwindend nieuws: Goldman kan tevreden aankondigen dat ons nieuw kaderlid en hoofd van de Amerikaanse derivatendivisie in Europa, het Midden Oosten en Afrika de heer Joseph Kony zal zijn. Voor zij die niet bekend zijn met de heer Kony zijn CV, laat mij u verzekeren dat hij een man van karakter en morele standaarden is die u verwacht van Goldman en, zoals de rest van ons, heeft hij zijn leven toegewijd aan het werk van de Heer.

Hoogachtend,


Lloyd Blankfein

CEO, Goldman Sachs

Bron: Borowitz Report

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter