Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Wednesday, 16 May 2012 11:11

Waar zit het geld van de ECB?

Written by 

 

Volgens de Wall Street Journal hebben grote Europese banken op dit ogenblik voor 1.200 miljard dollar uitstaan bij verschillende centrale banken in de wereld.

Dat is 66% meer dan deze banken hadden uitstaan in 2010 en 12%  meer dan vorig jaar.

Meer dan de helft van dat weggezette (en dus aan onze economie ontrokken) geld is afkomstig van de spotgoedkope leningen die de Europese Centrale Bank aan deze private banken heeft verstrekt.

Op dit ogenblik heeft de ECB een kleine 2.200 miljard euro van deze goedkope leningen uitstaan en ongeveer 900 miljard daarvan dient uitsluitend om met dat geld het eigen vermogen op een goedkope manier aan te vullen en vooral om te speculeren op STAATSPAPIER van risicovolle landen.

Dus terwijl men in Griekenland en in mindere mate (voorlopig toch) in  andere Europese landen de mensen sociaal aan het wurgen is en tegelijkertijd de economie van die landen onderuithaalt, speculeren grootbanken lustig verder met goedkoop geld van de sovjetbank van het Eurokremlin, de ECB.

Zo maken private banken winst uit het bloed en de tranen van gewone mensen maar ook steeds meer op de kap van de middenklasse die hierdoor met verpaupering  getroffen wordt. Voor de bevolking van de Eurosovjet is al het geld dat het grootkapitaal bijdrukt geen zegen. Hoe meer de private kapitalisten en de politieke elite geld bijdrukt en ermee speculeert op de Europese markt, hoe meer het volk zal lijden.

En als onze politieke elite weer eens dreigt met dat de markten ons dwingen om te besparen, bedenk dan dat die speculerende markten voor een groot deel bestaan uit gangsters van het financieel kapitaal.

En vooral uit onze eigen elite, die deze speculatie door het bijdrukken van goekoop geld mee helpt organiseren.

Een Europese Ponzi-carousel.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter