Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Sunday24 September 2017

Friday, 18 May 2012 09:36

Een brief van Mark Zuckerberg (Facebook)

Written by 
Mark Zuckerberg Facebook IPO Mark Zuckerberg Facebook IPO

Een paar weken geleden kon je nog op Solidarisme.be lezen over de nieuwe tech bubble met de beursgang van Facebook. Vandaag is het zover en potentiële investeerders kregen de volgende brief van CEO Mark Zuckerberg:

 


 

Beste potentiële investeerder:

Sedert jaren verspilt u uw tijd op Facebook. Nu is hier uw kans om er ook uw geld aan te verspillen.

Morgen is de IPO van Facebook, en ik weet wat sommigen onder jullie denken. Hoe zal Facebook verschillen van eender welke dot-com zeepbel van begin 2000?

Ten eerste, die slechte dot-com aandelen waren allemaal speculatie en hype, zij waren niet gebaseerd op een echt ondernemingsmodel. Facebook, langs de andere kant, is gebaseerd op een stevige fundering van kwaaie vogels en imaginaire schaapjes.

Ten tweede, Facebook is het meest succesvolle sociale netwerk ter wereld, het staat miljoenen toe om nutteloze informatie te delen met mensen die ze amper kennen.

Ten derde, telkens als iemand op een Facebook advertentie klikt, maakt Facebook geld. En terwijl nog nooit iemand dat opzettelijk heeft gedaan, doen miljoenen dat per ongeluk in een dronken bui. Dat idee hebben wij helemaal gestolen van iTunes.

Ten slotte, als u in Facebook investeert, dan zal u verre van de enige zijn. Door de afgelopen jaren Facebook te hebben gebruikt,  hebben meer dan 900 miljoen mensen over heel de wereld lichte tot matige hersenschade opgelopen, wat hun redelijk beoordelingsvermogen zwaar heeft aangetast. Deze zullen uw mede-investeerders zijn.

Met uw hulp, indien morgen alles gaat zoals gepland, zal Facebook's IPO netto $100 miljard waard zijn. Om dat cijfer te begrijpen, het zou JP Morgan vier of vijf trades vragen om zoveel geld te verliezen. 

Nog een laatste iets: wat zal ik, Mark Zuckerberg, doen met de $18 miljard die men verwacht dat ik zal verdienen door deze IPO? Wel, ik ben aan het overwegen Griekenland te kopen, maar dan zou ik nog steeds $18 miljard overhouden. LOL.

Voeg mij toe,


Mark

 

Vertaald van: Borrowitz Report

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter