Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Monday, 21 May 2012 13:22

Mélenchon, nuttige idioot van het systeem

Written by 

Ook in Frankrijk hebben de voorbije presidentsverkiezingen niet veel nieuws gebracht. De UMPS blijft er aan de macht, de migratiestromen gaan onverminderd door, arbeiders verliezen hun baan en ook de nieuwe minister van buitenlandse zaken stapt mee in de oorlogstaal van NAVO en EU. En als kers op de taart heeft het systeem haar 'linkse' joker uitgespeeld en Jean-Luc Mélenchon de opdracht gegeven om Marine Le Pen in haar eigen district te gaan bekampen.

Nog iemand die gelooft dat 'links' voor verandering staat? Vergeet nooit dat zij zich 'anders-globalisten' noemen en wij met goede reden 'anti-globalisten' zijn. Zij willen enkel een paar zaakjes aanpassen, maar niet het systeem an sich. En zij geloven nog ook dat ze dat zouden kunnen zonder bijvoorbeeld misbruikt te worden door het supranationale financieel kapitalisme, zoals de afgelopen decennia het geval is geweest.

Daarom dat Mélenchon nu ook zo happig is om Le Pen te gaan bekampen met zijn doorzichtige retoriek. Zelfs als hij verliest, dan zal het systeem nog wel een manier vinden om hem te bedanken voor bewezen diensten.

Mélenchon zijn retoriek is ronduit beschamend. Een beetje komen uithuilen dat het "niet de migranten zijn die de fabrieken sluiten" is de sociale dumping negeren in de hoop dat iedereen zich een roze diversiteitsbril opzet, ook al zijn de magen leeg. Daarmee slaat hij een regelrechte Antoinette: "Als ze geen werk hebben, laat ze dan naar SOS Racisme-concerten gaan!". Voor een arbeider die net zijn job aan een Oost-Europeaan verloor, is dat niet echt de boodschap die hij wil horen. En dat is ongeacht of die fabriek nu hier blijft of uiteindelijk toch naar Oost-Europa gaat, overigens.

Maar daar hebben Mélenchon en zijn reactionaire kliek natuurlijk lak aan. Het 'rechtse' gevaar en daarmee de énige relevante revolutionaire kracht in Frankrijk bekampen is voor hem het enige wat telt. Doet me denken aan Cohn-Bendit groupie Eva Joly van Europe Écologie-Les Verts, weggevaagd met 2,5% van de stemmen in de presidentsverkiezingen maar hé, dat is niet belangrijk, Le Pen heeft succes gehad, rampspoed!

Waar Le Pen haar steun consequent NIET aan Sarkozy gaf en uitdrukkelijk voor verandering koos, had Mélenchon er geen enkele moeite mee om de achterban te prostitueren voor Hollande. Ik ben eens benieuwd welke écht linkse maatregelen hij gaat nemen, maar ik vrees het antwoord al te weten van Monsieur Eurobonds.

 

Tot slot nog een mooi citaat van Marine Le Pen:

De globalisering houdt in dat producten gemaakt worden door slaven en verkocht worden aan werklozen.

 

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter