Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday18 October 2017

Thursday, 31 May 2012 16:11

Hollande is de Franse Obama

Written by 

Weet u nog hoe Obama tot de Grote Verandering werd verheven in de VSA? En weet u nog hoe hij toen alle financiële postjes binnen instanties zoals de Federal Reserve, de Treasury etc. dezelfde liet? En weet u nog hoe hij - na een Nobelprijs voor de Vrede te ontvangen "als aanmoediging" - meer troepen naar Afghanistan stuurde, de drone-aanvallen in Pakistan opvoerde en Libië platbombardeerde?

Noam Chomsky omschrijft het cyinisch als volgt: Bush martelde, Obama doodt. Yes we can!

En nu in Frankrijk:

President Hollande citeert Bernard-Henri Lévy (persoonlijke vriend Sarkozy) omtrent Syrië en sluit een militaire interventie niet uit. Geen commentaar omtrent hoe het in Libië geëindigd is met de 'interventie' van zijn trigger-happy voorganger.

De nieuwe Minister van Financiën onder Hollande is ondertussen Laurent Fabius, Eerste Minister onder bankier en Algerijnen-executeur Mitterrand en goed bevriend met de baas van ratingbureau Fitch (Marc Ladreit de Lacharrière) en (nogmaals) Bernard-Henri Lévy. In februari was hij nog voor relaties te bestendigen op tournée door Israël en Qatar. 

Merken wij hier een patroon?

En moet het nog gezegd worden dat etnische en religieuze minderheden in de VSA en in Frankrijk, die hoopten op een ander beleid, zich weer mooi bij de neus hebben laten nemen? Vooral zij zullen zich ondertussen behoorlijk onnozel vinden.

Bush of Obama, om het even. Sarkozy of Hollande, idem dito.

En wacht maar eens af hoe de campagne van de N-VA in 2014 zal zijn. De excuusallochtonen op de gemeenteraadslijsten voor oktober zijn nog maar een voorproefje, maar ze gaan hen nodig hebben om hun pro-Trojka en pro-NAVO beleid achter te verbergen tot na hun urnen gevuld zijn.

Media

Van "de financiële wereld is mijn tegenstander" naar "touche pas à mon banquier"

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter