Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Monday, 11 June 2012 18:12

Tine Van Rompuy trekt PVDA+-lijst in Leuven

Written by 

De familie Van Rompuy doet dienst bij alle fracties van de elite. Van zij die pleiten voor het Europees grootkapitaal tot zij die knielen voor het Chinese staatskapitaal.

De vraag is dan ook of er tussen beide wel een verschil bestaat?

 

 

LEUVEN - Tine Van Rompuy, zus van EU-topman Herman en Vlaams parlementslid Erik trekt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Leuven de lijst van de PVDA+.

Van Rompuy stelde zich de voorbije jaren ook al kandidaat voor deze partij bij de Europese- en regionale verkiezingen. Ze was bij de federale verkiezingen in 2010 zelfs nationaal lijsttrekker voor de senaat. Het is de eerste keer dat ze opkomt bij gemeenteraadsverkiezingen.

Tijdens een persontmoeting in Leuven stelde Van Rompuy vanmorgen dat de PVDA+ in Leuven de ambitie heeft om voor het eerst een verkozene te halen. De partij trekt naar de kiezer met de slogan "eerst de mensen niet de winst".

"Dit betekent in Leuven een stop aan prestigeprojecten aan het voormalige Fochplein, de Kop van Kessel-lo en Engels plein, maar investeringen in armoedebestrijding, sociale woningen, kinderopvang en ouderenzorg". Uit een eigen bevraging onder 540 Leuvenaars blijkt dat betaalbaar en gezond wonen, armoede en energie de voornaamste prioriteiten moeten zijn voor het nieuwe stadsbestuur.

Bron/HLN

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter