Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Monday, 18 June 2012 11:05

Dewinter: 'Wij zijn een verantwoordelijke partij"

Written by 

 

Tijdens een interview op het programma "De Zevende Dag" verklaarde Filip Dewinter op vraag van de linksliberale journalist van dienst over wat hij denkt van een partij zoals Gouden Dageraad.

Volgens Filip Dewinter is zijn Vlaams Belang een verantwoordelijke partij en geen karikatuur van extreemrechts, zoals de NPD en Gouden Dageraad dat zijn.

Hij zwijgt daarin wijselijk over wat hij denkt van het Franse FN, waar hij vroeger een zohaast amoureuze verhouding met Le Pen onderhield. Maar waar hij beter ook over had gezwegen is zijn bewering dat andere extreemrechtse partijen karikaturen zijn en zijn partij verantwoordelijkheid draagt.

Gezwegen, omdat het inderdaad zo is dat hij en de partijtop verantwoordelijkheid nemen. Neem nu de verantwoordelijkheid voor het goedkeuren van de wet op het negationisme. Een wet die als aanzet moest dienen voor de latere antirascismewetten.

Inderdaad is mijnheer Dewinter medeverantwoordelijk voor de zwijgwetten die door de liberale Belgische elite werden ingevoerd. Een extreemrechtse partij die daarin meeloopt is een echte karikatuur.

Onwettige verkiezingen in 2010 en een historisch moment om België te breken. Wie doet er mee met de Belgische elite en redt zo dit land, mijnheer Dewinter? Vlaams Belang dient als karikatuur van een partij die zegt naar "Onafhankelijkheid nu!" te streven.

De Belgische oorlogszuchtige elite eist een inval in Libië. Wie staat er te trappelen om de driekleur op Libische bodem te planten? De ondervoorzitter van de Commissie Landsverdediging, een extreemrechtse Vlaams Belanger Pour La Patrie. Een karikatuur van een separatistische partij, mijnheer Dewinter.

Wie ondertekent een verklaring dat hij de belangen van de staat Israël zal verdedigen? De karikatuur van een extreemrechtse politicus, mijnheer Dewinter.

Dus als u mijnheer Dewinter in de toekomst nog ziet uithalen naar nationaalrevolutionairen, bedenk dan het volgende. Zijn partij wordt door de Belgische staat onderhouden. Met een vermogen van meer dan 10 miljoen EUR. En de Belgische staat is in handen van een kapitalistische liberale elite die het land verkocht heeft aan Europa.

En als nationaalrevolutionairen zoals de NPD of Gouden Dageraad vervolgens Europa bestrijden, verleent een figuur als Dewinter en zijn partijtop graag diensten aan het establishment in ruil voor dat vele geld, net zoals de andere systeempartijen dat doen.

Als karikatuur van zichzelf en als nestbevuiler van extreemrechts.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter