Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Friday, 29 June 2012 11:06

Banken worden door Europese elite overgenomen

Written by 

Na eerst de munten van de nationale staten te hebben vernietigd zal na het invoeren van controlemechanismen die het mogelijk maken om rechtstreeks geld van Europese noodfondsen naar banken te transfereren nu ook de controle op banken door de nationale staten onmogelijk worden.

Het zal immers de EU zijn die zal beslissen of en onder welke voorwaarden er geld aan de banken zal worden gegeven. Geen enkele nationale politicus of ambtenaar zal nog enige controle hebben op deze geldstromen.

En dit allemaal met het argument dat de "markten" dan niet meer de nationale staten zullen viseren, omdat de schuld van de banken niet meer bij de staatsschuld gevoegd wordt. En zo kan men dan het rentepeil op de staatsobligaties naar omlaag krijgen.

Maar wij vragen ons af waarom er niet voor een simpele oplossing wordt gekozen, en dit zonder de EU-macht (illegaal) uit te breiden.

Op dit ogenblik kunnen banken en overheden lenen bij de ECB aan 1% rente. Als we nu eens de winstmarge van banken wettelijk zouden beperken en hun verplichtingen opleggen om aan de reële economie geld te lenen.

En als we, om hen te dwingen, nu eens één of twee banken zouden nationaliseren (of gewoon oprichten) die dan deze taak van financiering van de reële economie op zich kunnen nemen? Dan hoeven we die hervormingen toch helemaal niet?

In het Westen zijn de meeste staatsbedrijven geprivatiseerd en werken de banken tegen de reële economie. Dat zijn dan ook de landen die in een recessie zitten en waarvan sommigen zelfs een depressie meemaken.

De BRICS, waar China tot 80% staatsbedrijven heeft, Rusland 60% en Brazilië 40% - en waar er door de staat gecontroleerde investeringsbanken zijn die verplicht de reële economie van geld moeten voorzien - is er geen recessie.

Die worden dan "groeilanden" genoemd.

Leg ons even uit, burgerlijke economen en vrijemarktextremisten, als de totale vrije markt alles bepaalt en de economie stuurt, waarom beleven wij dan een economische recessie?

En waarom noemen wij landen die nationaaldemocratisch zijn en overheidsingrijpen als hefboom gebruiken "groeilanden"?

Misschien had Peter Mertens van de PVDA, in plaats van tijdens een debat met de extreemliberaal Johan Van Overtveldt te zitten snotteren dat de wereld niet eerlijk is, deze argumenten kunnen gebruiken?

Maar zolang ultraliberalen en marxisten globalistisch denken, zullen de laatsten alleen maar als voetmat van het extreem-liberalisme dienen.

Met de multicul als bindmiddel.

Antinationaal = Antisociaal!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter