Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Saturday, 30 June 2012 11:23

Waarom Amerika met 16.000 miljard schuld toch een sterke munt heeft

Written by 

 

 

De EU-elite, met op kop de extremisten De Gucht en Verhofstadt, vragen zich af waarom de VS met hun gigantische staatsschuld toch een sterke munt behouden.

Zij wijten dat aan de politieke controle die de elite in de VS heeft over de munt, de sociale voorwaarden en dus over de eengemaakte staat. Daarom willen zij voor Europa eenzelfde staatsmodel.

Maar op zich is de VS-munt niet sterk en houden zij het liquiditeitsprobleem onder controle door massaal de drukpersen aan te zwengelen.

De handelsbalans van de VS is al jaren negatief (ze voeren meer in dan uit) en leven feitelijk op krediet dat de wereld hun verstrekt. Vooral communistisch China is sponsor van het kapitalistische Amerika en aanvaardt massaal waardeloos dollarpapier.

Ook de olie-uitvoerende landen laten zich betalen in overgewaardeerde dollarbiljetten. En diegenen die zoals Saddam, Kadhafi en anderen met het idee speelden om daar verandering in te brengen zijn dood.

Dus de reden (maar niet uitsluitend) dat de euro niet geloofwaardig is en de dollar spijts zijn geringe waarde niet onder druk staat, is vervat in bovenstaande afbeelding.

En dus niet de eenheid van politiek bestuur is doorslaggevend, maar wel de militaire macht. En zolang de EU onder de vlag van de NAVO opereert en voor de Amerikanen de klussen opknapt, zal het opheffen van nationale soevereiniteit niks aan de slagkracht van de euro bijdragen.

Waarom dan de nationale soevereiniteit opheffen?

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter