Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Monday, 16 July 2012 11:56

Dewinter speelt voor comical Ali bij commentaar overlopers

Written by 

 

 

Dewinter: 'N-VA normaliseert Vlaams Belang'

 

Filip Dewinter, kopman van Vlaams Belang, hoopt dat zijn ex-partijleden die voor de N-VA hebben gekozen, zich nuttig [gaan] maken. Ze moeten hun nieuwe partij ervan overtuigen zaken te doen met Vlaams Belang.

Dewinter spreekt in De Standaard vandaag over vijftig overlopers: partijleden die zijn overgestapt naar N-VA. Hij heeft het ook over een 'ware strooptocht' die de N-VA uitvoerde. Zijn ex-partijgenoten noemt hij opportunisten. Maar er zijn ook voordelen. Hun overstap geeft Vlaams Belang de kans om weer een duidelijke, radicale koers te voeren, stelt hij.

'Want als je als partij te groot wordt, dreig je te verwateren doordat een deel van de mensen vindt dat je een bredere volkspartij moet worden.'

Op Radio 1 had Dewinter ook een vraag voor zijn ex-partijgenoten: Maak uzelf nuttig en probeer uw nieuwe partij te overtuigen het cordon tegen Vlaams Belang te doorbreken.'

N-VA heeft geen zin in coalities op gemeentelijk niveau met Vlaams Belang, stelt de N-VA steevast. Dewinter hoopt dat de ex-Belangers de N-VA ervan kunnen overtuigen om dat wél te doen. N-VA en Vlaams Belang zijn immers neven van mekaar, meent Dewinter. N-VA normaliseert Vlaams Belang, zei hij ook op Radio 1.

bron: Nieuwsblad

 

Comical Ali in actie

Filip Dewinter slaat hier weer alles door elkaar, zoals we dat van hem gewoon zijn: zo radicaal als mogelijk overkomen bij de achterban en tegelijkertijd beweren dat  overlopers "opportunisten" zijn, maar er toch voor zullen zorgen dat zij de belangen van het VB binnen de N-VA zullen behartigen. Dus: mensen die overlopen en militanten in de rug schieten zijn volgens Dewinter een grote hulp om het VB aan een normaal imago te helpen. En hiermee geeft Dewinter terloops toe dat hij en zijn partij niet normaal zijn. Anderzijds zegt Dewinter dan weer dat hij blij is dat hij af is van al diegenen die de partij hebben doen verwateren door er een volkspartij van te willen maken, maar tegelijkertijd roept hij die mensen op om een grote waterput vanuit de N-VA aan te leggen die verbonden is met het VB.

En hup, daar is de "Forza Flandria" opnieuw! Een beerput aan onduidelijkheid en een schoolvoorbeeld van hoe je een volkspartij aan elkaar plakt met spuug. En van wie kwam dat oorspronkelijk idee voor die grote volkspartij die het VB moest worden? Van Dewinter en zijn opportunisten. En vooral van de opportunisten die hij binnenhaalde zoals Morel. Maar dat is Dewinter even vergeten, want als zijn strategie niet lukt, dan is hij nooit verantwoordelijk voor het falen, maar anderen dan weer wel. Dat zal Valkeniers ondervinden eind oktober. Dat varkentje heeft Dewinter weer mooi gewassen. Onze radicale Ali Baba.

Maar je moet het kunnen. Beweren dat je tegen het idee van een grote "volkspartij" bent en tegelijkertijd pleiten bij "opportunisten" en "partijverraders" dat ze alsjeblieft aan hun nieuwe bazen vragen om een "volkspartij" met je op te zetten. Gekker kan het niet. Zelfs Ali,  de komiek van Saddam, was niet  in staat zo door te draaien. Dewinter wel.

En wat de bewering van Dewinter betreft dat het VB en de N-VA tenslotte toch "neven" van elkaar zijn, een bedenking. Kaïn en Abel waren broers. En dat liep slecht af, zoiets zou een kruisvaarder toch moeten weten? En om even verder te gaan in het denken van Dewinter: mochten De Wever en hij geen neven maar nichten zijn, dan zouden ze kunnen trouwen.

Maar je weet wat er dan zal gebeuren... Daar komt gegarandeerd een mongooltje van.

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter