Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday19 September 2017

Monday, 23 July 2012 18:40

Overdag bankier, 's avonds naakt op café

Written by 

BRUSSEL - Militanter bestaat wellicht niet. Als zijn dagtaak bij een grote bank er op zit, trekt naturist Jérôme Jolibois (46) naakt het Brusselse openbare leven in. Jérôme Naturel - voor de vrienden - is een groeiend fenomeen. In adamskostuum bezoekt hij de hippe cafés aan de Beurs, trekt hij naar picknicks in parken en danst hij op massafuiven in discotheken.

Een aandachtszoeker is hij nochtans niet, vindt Jérôme zelf: 'Ik doe het niet om te choqueren. Ik wil gewoon meer respect vragen voor naturisten.' En dat probeert hij nu al drie jaar.

De Brusselse minister Brigitte Grouwels (CD&V) kent hem ook al: toen ze vorige zondag meedeed aan de Big Jump in de Zenne, kwam hij naakt naast haar zwemmen. En met Joëlle Milquet (CDH) maakte hij ook al een praatje 'in zijn bloten'.

Problemen leverde zijn naakte verschijning nog maar amper op. 'Als ik ergens heen ga, vraag ik altijd eerst toestemming aan de gastheer. Wat met de politie? Ik ben al drie keer opgepakt. Telkens moesten ze me laten gaan. Naturisme is niet formeel verboden en de procureur besliste elke keer dat ik de goede zeden niet had aangetast. Bovendien toon ik respect voor mijn omgeving. Je zal me niet zien paraderen aan een school of een kerk.'

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober kunnen de Brusselaars zelfs op de naaktloper stemmen. Jolibois kreeg de tiende plaats bij Ecolo. 'Op de affiches zal ik netjes in T-shirt staan. Ik kan ook serieus zijn, dat weten ze op mijn werk. Alleen daar hou ik steevast mijn kleren aan.'

Bron: Nieuwsblad

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter