Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Saturday, 11 August 2012 09:10

Waarom het Vlaams Belang niet op de lijst van gevaarlijke politici staat

Written by 

Waarom niemand van het VB op de lijst van de 10 gevaarlijkste Europese politici voorkomt, is duidelijk.

Zoals het N-SA reeds herhaaldelijk heeft gesteld is de elite niet bang voor fenomenen als "steden tegen islamisering", omdat het establishment zelf meegaat in sommige aspecten van de islamkritiek die het VB uit. Met name de toenemende invloed van anti-liberale culturele standpunten uit de islam. De gevestigde elites zien in de anti-liberale houding van islamieten wat betreft moraal, en zelfs economische logica, een gevaar voor hun eigen politiek van atomisering van de maatschappij. Deze atomisering moet de individualisering nog verder opdrijven, zodat het individu nog meer machteloos komt te staan tegenover het georganiseerde kapitalisme met zijn decadentie en moreel relativisme inzake levenshoudingen en haar winst- en uitbuitingspraktijken die daarop geënt zijn.

De EU is voor de kapitaalselite en de politieke bovenbouw in nationale staten een middel om transnationaal haar afzet te vergroten. Dit staat dan nog los van het feit dat Duitsland en Frankrijk de EU zien als een hegemonisch instrument waarmee ze de Europese ruimte onder controle houden. Zij proberen de crisis van het kapitalisme in de eigen staten tegen te houden door handel en financiële transacties met kleinere vazalstaten. Dat deze politiek nu is uitgelopen op een crisis zoals in de jaren '30 hoeft geen betoog meer, ze is zichbaar voor iedereen. We beleven nu geen Duitse Weimarrepubliek, maar een Europese. Het is dan ook evident dat de Duitse financiële groepen die de pers controleren in Duitsland jacht maken op hen die deze imperiale Duitse "Europa-politiek" in gevaar brengen.

En het zijn dus niet politici die zich met een godsdienstoorlog inlaten, maar wel zij die de belangen van het Duits-Franse grootkapitaal en de landverraders van de vazalstaten in gevaar brengen die als gevaarlijke politici worden gezien.

Maar het VB is altijd een liberale partij geweest en haar leiders hebben nooit visionaire standpunten ingenomen. Ook niet toen het in het begindagen van de partij over "gastarbeiders" ging. Dillen en co, onder wie de jonge Dewinter, vonden het in de beginperiode van de partij geen goed idee om van de gastarbeidersproblematiek een hoofdthema te maken. De toestand moest niet overdreven worden (het zou nooit zo erg worden), zei men toen.

Veel te laat heeft men dan ingezien welke kant het opging. En de koeswijziging is dan nog vooral gebeurd, omdat men bij de massa een sterke weerzin tegen massa-immigratie had waargenomen. En men zijn huik naar de wind heeft gehangen. Niet echt uit principe, maar uit opportunisme.

En dezelfde non-visie kan je nu weer vaststellen als het over de EU gaat. Dewinter en co zullen wachten tot het te laat is of tot het anti-Europese standpunt een goedverkopend product is geworden.

Dan zal hij weerom zijn kazak draaien.

Too little, too late.

 

 

Het Duitse magazine Der Spiegel stelde en top-10 samen van ‘meest gevaarlijke politici in Europa.

 Het weekblad doet dat omdat het de toon in het eurodebat steeds agressiever ziet worden. De provocatieve retoriek van bijvoorbeeld de Beierse minister van Financiën Markus Söder, die zei dat “Europa nu haar tanden moet laten zien. Duitsland kan niet langer de betaalmeester zijn van de Grieken” is voor Der Spiegel een teken aan de wand.

Angela Merkels partijgenoot en Duits minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle waarschuwde voor de toon van het debat: “We moeten bedachtzaam zijn Europa niet ter dood te praten.”

Markus Söder, van de christendemocratische CSU, de Beierse zusterpartij van Angela Merkels CDU, staat op de eerste plaats van het lijstje “profiteurs van de crisis”. De confraters van Söder wakkeren de crisis aan door de gemoederen te verhitten en in te spelen op de angst, zo klinkt het.

Geert Wilders van de Nederlandse populistische anti-islampartij PVV, Silvio Berluconi van Il Popolo della Libertà (het voormalige Forza Italia) en Marine Le Pen van het extreemrechtse FN lieten zich al alle vooral negatief uit over de EU.

'Wilders is rolmodel voor anti-Europese populisten'

Volgens Der Spiegel is Wilders zelfs een rolmodel voor anti-Europese populisten, zo schrijft het NRC. Reden voor Wilders’ virulente toon, meent Der Spiegel, is de angst voor slechte verkiezingsresultaten binnenkort. Wilders, wiens verkiezingsprogramma ‘Hún Brussel, óns Nederland’ heet, wil de gulden opnieuw invoeren en uit de EU stappen. Ook Marine Le Pen mist de franc.

Van extreemrechts tot extreemlinks

Op de lijst staan politici van extreemrechts tot ultralinks. Berlusconi, Wilders en Le Pen bemannen het rechtse tot extreemrechtse front samen met de Hongaarse premier Viktor Orbán, Heinz-Christian Strache, (leider van de Oostenrijkse Vrijheidspartij), Alexander Dobrindt (voorzitter van de conservatieve Beierse Christelijke Sociale Unie), Nigel Farage (leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij) en Timo Soini, voorman van de anti-EU-partij Ware Finnen.

Alexis Tsipras van de Griekse linkse Syrizapartij staat daartegenover, met zijn aanvallen op de trojka IMF, de EU en de ECB. Tsipras werd in Duitsland al de gevaarlijkste man van Europa genoemd, weet NRC. (SD)

De top-10:

Markus Söder Alexis Tsipras Silvio Berlusconi Marine Le Pen Timo Soini Alexander Dobrindt Nigel Farage Heinz-Christian Strache Geert Wilders Viktor Orbán

bron/Knack

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter