Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 September 2017

Sunday, 12 August 2012 17:39

Christelijk Onderwijzersverbond gooit Vlaams Belang-kandidaat buiten

Written by 


Ter herinnering: Mieke Van Hecke, hoofd van het (althans in naam nog) katholieke onderwijs in Vlaanderen, riep meermaals op tot "vergiffenis" voor kinderverkrachters (o.a. Roger Vangheluwe) en recentelijk - hoeft het nog te verbazen? - ook tot "mildheid" met een kindermoordenares (Michèle Martin).

Mieke Van Hecke: "ook Vangheluwe moet vergiffenis kunnen krijgen" (De Standaard)
Mieke Van Hecke: "Michelle Martin verdient tweede kans" (Vandaag.be)

Op zoveel barmhartigheid van de christelijke zuil kunnen bijvoorbeeld Vlaams Belangers daarentegen niet rekenen. Zij worden zonder pardon uit hun vakbond gezet, nochtans een organisatie die geacht wordt hun sociale rechten te verdedigen.

De enige gegronde reden daartoe (ook onzes inziens) is dat verenigingen het recht hebben om leden te weren die de belangen van de vereniging in kwestie ondermijnen. Het VB is inderdaad een rechts-liberale partij die de vakbondswerking liefst aan banden wil leggen. Maar het is lang niet de enige rechts-liberale partij in Vlaanderen.

Waarom zet het COV (of zijn sociaal-democratische tegenhanger ACOD) nooit leden, als die er zouden zijn, van andere rechts-liberale partijen (N-VA, Open VLD of LDD) op straat?

Zie: Christelijk Onderwijzersverbond gooit Vlaams Belang-kandidaat buiten (De Morgen)

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter