Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Saturday, 22 September 2012 16:59

Rood Oostende staat aan de kant van villa-eigenaars en projectontwikkelaars

Written by 

In Oostende kraaien die van Rood victorie: ze zijn er in korte tijd in geslaagd, schrijven ze op hun blog, om in Oostende de benodigde 100 handtekeningen te verzamelen om een lijst met 10 kandidaten in te kunnen dienen. Ze vermelden daarbij terloops dat hun lijs(t)trekker - Jacques Denecker - tot voor enkele dagen nog voorzitter van WILOO was. WILOO is een actiegroep die tot doel heeft om de luchthaven van Oostende op termijn te laten sluiten en waar de naam staat voor "Werkgroep Impact Luchthaven Op Omgeving".

De voortrekkers en leden van deze "werkgroep" zijn meestal mensen die rond de luchthaven van Oostende goedkope gronden hebben verworven en daar veelal een kast van een villa op hebben neergepoot. Deze gronden zijn voor Oostendse normen relatief goedkoop omdat ze tegen de luchthaven aanleunen en er daarom hinder kan onstaan door luchthavenactiviteiten die bij elke nieuwkomer bij aankoop gekend waren. Nu ze er dikke villa's hebben neergepoot, willen de leden van de werkgroep een stap verder en eisen zij nog min nog meer dat de luchthavenactiviteiten tot een minimum herleid worden. Wat op termijn zou neerkomen op een sluiting van de luchthaven en tot het ontslag van de 500 mensen die daar nu hun brood verdienen.

Ook projectontwikkelaars azen al jaren op de gronden die nu tot de luchthaven behoren om daar megaprojecten met bijbehorende superwinsten te kunnen realiseren. En uitgerekend de voorzitter van de vereniging die als einddoel heeft om 500 banen op de tocht te zetten is lijstrekker op de lijst van ROOD. We hadden al de loftsocialisten en nu hebben we ook de villasocialisten van ROOD.

Eigenlijk niet te verwonderen als je weet dat Erik De Bruyn de voorzitter van ROOD uit de meest corupte politieke stal van het land komt - die van de SP.a. En die SP.a is in Oostende eigenlijk het PR-hoofdkwartier van de betonlobby in de streek en in de wijde omgeving.En nu krijgen de betonkapitalisten met ROOD er een supportersafdeling bij ter promotie van haar megawinsten. Terwijl de 500 werknemers die nu nog op de luchthaven hun brood verdienen naar de dop zullen mogen verkassen.

Want dat is het logische gevolg van een eventuele sluiting van de luchthaven door het gestook van de voorzitter van WILOO en de huidig lijstrekker van ROOD. Links beweert op te komen voor de belangen van de arbeiders. Maar in de praktijk komen ze alleen op voor de dikke middenklasse en kapitalisten en voor vreemde arbeiders die ze dan nog zien als een soort troeteldier. Blanke arbeiders kunnen alleen maar verraad van die bende verwachten zoals dit voorbeeld ten overvloede aantoont.

PS
Op de blog van Wiloo staat te lezen dat de voorzitter tot  na de verkiezingen van 14 oktober ontslag neemt uit zijn functie  - van boerenbedrog gesproken.

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter