Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Monday, 01 October 2012 11:35

Elite krijgt problemen met haar eigen kweekprogramma

Written by 

Sociaal-democraat Thielemans wil einde maken aan het door hem en de zijnen opgezette kweekprogramma, dat nu uit de hand dreigt te lopen.


 

Thielemans vindt dat geboortebeperking bespreekbaar moet zijn

De Brusselse burgemeester Freddy Thielemans heeft donderdag op een debat bepleit dat geboortebeperking bespreekbaar moet zijn in de strijd tegen overbevolking. Dat melden de Coreliokranten.

"Geboortebeperking moet bespreekbaar zijn. Zoveel mogelijk kinderen hebben, is onverantwoord", zo citeren de kranten de uitspraak van Thielemans (PS) tijdens een debat van "Wij Brusselaars". Zijn woordvoerder Nicolas Dassonville verduidelijkte dat de uitspraak geen plan of programmapunt is. Het is sowieso geen gemeentelijke bevoegdheid. "Maar het is een feit: we hebben in Brussel veel gezinnen met zeven, acht kinderen. Die vragen een sociaal appartement, maar zulke appartementen bestaan gewoon niet".

Niet viseren

Thielemans beklemtoont dat hij geen specifieke bevolkingsgroepen of religies viseert. "Het probleem vind je zowel bij islamitische als joodse gezinnen, zelfs bij de christenen". Het geboortecijfer stijgt in België het sterkst in het Brussels Gewest. In 2011 telde het meer dan 1,1 miljoen inwoners. Tegen 2060 zouden dat er 1,5 miljoen zijn.

Ongeloof bij Milquet

Thielemans is bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen kandidaat om zichzelf op te volgen. MR-uitdager Alain Courtois vindt het idee maar niks. cdH-lijsttrekker Joëlle Milquet kan naar eigen zeggen moeilijk geloven dat Thielemans de uitspraak zou gedaan hebben.

Bron: De Morgen

Additional Info

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter