Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Thursday, 18 October 2012 16:10

Zeteltoewijzing naargelang uitgebrachte stemmen

Written by 

De voorbije gemeenteraadsverkiezingen zijn 14%  van de kiezers niet komen opdagen of hebben blanco of ongeldig gestemd. Als nationaaldemocratische partij en beweging eisen wij daarom dat het toewijzen van mandaten alleen gebeurt op basis van de geldig uitgebrachte stemmen. Dit wil zeggen dat het percentage aan niet-geldige of niet-uitgebrachte stemmen resulteert in het niet invullen van mandaten gelijk  aan het percentage aan blanco en niet-uitgebrachte stemmen.

Wij zijn van mening dat mandaten die niet door de kiezer werden toegewezen, geen legitimiteit hebben. Als het niet stemmen - of blanco stemmen - een dergelijk legitiem gevolg zou hebben, dan zou de particratie  in het hart geraakt worden. Nu kan het de particratie geen moer schelen dat er kiezers zijn die foert zeggen tegen het systeem.

De particratie verdeelt de zetels voor 100%, ook als er zoals in Oostende maar ook in andere steden 10% tot zelf 20% van de mensen weigeren mandaten toe te wijzen. Het is dan ook niet toevallig dat de Minister van Justitie enkele dagen voor de stembusgang verklaarde dat er geen vervolgingen zullen volgen voor zij die niet opdagen bij de nochtans wettelijk verplichte stembusgang.

Waarom ook mensen vervolgen als  de postjes toch allemaal verdeeld worden zonder die stemmen, zo redeneert het establishment dan. En er is geen enkele liberaaldemocratische partij waarvan u hoort dat ze deze praktijken afkeuren of verwerpen. Natuurlijk niet, hun kan de democratie worst wezen - dat foefje over democratie gebruiken ze alleen als het hen zo uitkomt.

Liberaaldemocratie heeft maar één doel. Geld binnenrijven en de boel zo lang mogelijk in een status quo modem houden. Dat is de echte kracht van verandering. Zorgen dat er  geen verandering komt.

Daarom onze eis als nationaaldemocraten. Weg met de illegitieme mandaten en vooruit met de nationaaldemocratie. Een vorm van democratie waar  orde en recht de plaats  zal innemen van de liberale corruptie van vandaag.

 

 

 

Ruim één Vlaming op de zeven is gisteren niet gaan stemmen. Dat berekende De Tijd op basis van gegevens van de website www.vlaanderenkiest.be. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2006 ging het nog om een Vlaming op de tien.

 

 

 

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter