Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Tuesday, 23 October 2012 07:57

Karim van Overmeire: Schepen van Flutzaken

Written by 

Donder en bliksem in Aalst, waar de rode securitate in actie is geschoten. Rampspoed aan het democratisch front! Wat wil het feit: een ex-Blokker wordt misschien 'Schepen van Vlaamse Zaken'.

De lichtrode sossen hebben namelijk een deal gesloten met de kalotten en met de gelen van de N-VA. En die hebben op hun beurt dan weer een deal met een zwarte man, die al jaren smacht naar een uitvoerend mandaat. En omdat die zwarte man - Karim Van Overmeire - op vraag van de N-VA (maar ook uit een niet te blussen carrièredrang) zijn vroegere strijdmakkers binnen het VB een mes in de rug heeft geploft, moest hij beloond worden. En voor een dergelijke schurkenstreek is een troostprijs echt  op zijn plaats. Zoiets als de flosh op de foor winnen. Maar omdat de securitate (PVDA+) versterkt uit de verkiezingen tevoorschijn is gekomen, en ook direct gereageerd heeft op de mogelijke benoeming van die zwarte man,  is de baronie Tobbak  nu in alle staten. Hij heeft dan ook geen goed woord over voor de deal van de plaatselijke sossen met de gele. En hij voelt daarbij de electorale druk die de rode securitate op zijn partij legt en reageert nu. Het zijn vele bruggen te ver, die deal daar in Aalst, verklaart hij manmoedig...

Nu wordt een mens toch wel nieuwschierig van al die drukte. Zou het dan toch waar zijn dat, mocht een Blokker aan een uitvoerend mandaat geraken, hij  dan trouw blijft  aan zijn eigen teksten (het 70-puntenplan) die hij zelf herschreven heeft? Heb ik mij dan al die jaren vergist toen ik dacht dat als Blokkers aan de macht zouden zijn gekomen zij geen ene reet van hun programma door zouden drukken? Omdat mandaten belangrijk zijn?

Maar neen: ik heb mij blijkbaar toch niet vergist al die jaren. Nu mag ik meemaken (als de securitate het niet verhindert) hoe weinig principieel burgerlijke Vlaamsnationalisten  zijn. En ben ik weer een illusie armer. En velen met mij.

Want waar gaat al die heibel in Aalst over? Over het Vlaamse karakter van de stad, daar gaat het de heren over. Ze durven daarbij  niet eens het eigenlijke probleem vernoemen. Neen, het gaat hen om het feit dat "inwijkelingen" de taal niet spreken en men bang is voor "verfransing", beweren zij. Verfransing mijn botten. Dat het eigenlijk om immigratie vanuit alle hoeken van de wereld gaat, dat durft men niet benoemen. En dat die inwijkelingen meer Maghrebijnse en Afrikaanse dialecten spreken dan Frans, daar zwijgen de gelen en de roden en de kaloten liever over.

Neen, dan weet onze ex-Blokker wel raad! Is hij geen ervaringdeskundige inzake anti-migratie? En wat is deze ervaringdeskundige van plan om iets aan de inwijking te doen? Begeleiden in hun inburgeringstraject, zei hij op TV, waar hij met alle liefde werd behandeld door een ondervrager van diezelfde securitate.

Volgens de burgerlijke Vlaamsnationalen is het probleem van immigratie zo gepiept. Als je die vreemde gasten een Vlaamse leeuw in de hand propt en een tijdje in een taalbad  laat gaarstoven.

Inburgering - aanpassen zonder opkrassen - was en is ook  bon ton bij de voegere vrienden van zwarte man Karim. Daar hebben hij en zijn soortgenoten er in het verleden ook alles aan gedaan om militanten die teveel aandrongen dat er iets moest gebeuren tegen immigratie, en dus pleitten voor remigratie, met hun klikken en klakken uit de partij laten zetten.

Je vraag je soms af voor wie die al die jaren gereden hebben. Aan het aantal overlopers te zien lijkt het geen toeval meer dat er een paar voor de concurrentie hebben gekoerst.

In elk geval snap ik niet waar al die drukte over gaat. Het enige wat ik wel snap is dat met de hulp van de burgerlijke Vlaamsnationalisten onze inwijkelingen een handje op weg worden geholpen.

Ze krijgen alle Vlaamse steun om nog beter en efficiënter onze eigen mensen te weg te concurreren. En mocht het niet door die ex-Blokker zijn, de sossen zouden dit een fijne zaak vinden.

Maar de Vlaamse zaak gaat voor, zeker voor pure taalflaminganten die anders geen enkele sociale bekommernis lijken te hebben. Als het daardoor nog moeilijker wordt voor de eigen mensen om aan een job of een sociale woning te geraken dan is dat maar zo. Als vreemdelingen de eigen mensen kapot komen concurreren, dan is dat legitiem voor mensen zoals Karim Van Overmeire en zijn McDonald's coalitie. Op voorwaarde dan dat ze een Vlaamse leeuw op hun voorhoofd hebben plakken en Vloams spreken.

Vlaamse strijd; sociale strijd? Dan toch alleen maar voor de ingevoerde vreemdelingen. Ons volk kan stikken. En zij die ons helpen verstikken zijn de mensen van het eigen volk.

Het elitaire klootjesvolk, met op kop een Schepen van Flutzaken.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter