Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Tuesday, 23 October 2012 18:49

De nieuwe moraal komt uit het Oosten

Written by 

 

Het Belgische lingeriemerk PrimaDonna was de voorbije week alomtegenwoordig in de straten. Een affichecampagne moet vrouwen met een grotere cupmaat over de streep trekken. Tot cupmaat I, staat er onder de foto van een voluptueuze boezem. In de Anderlechtse straten wordt de poster evenwel minder geapprecieerd. Enkele affiches zijn er neergehaald of werden overplakt.

Wie precies verantwoordelijk is voor het vandalisme, is niet duidelijk, maar volgens Vlaams parlementslid en inwoner van Anderlecht Anne Brusseel (Open Vld) is dit hoogstwaarschijnlijk het werk van misnoegde moslimmannen. "Dat zou niet de eerste keer zijn. Een dame met een lingeriewinkel in de buurt heeft onlangs noodgedwongen de boeken gesloten. De mannen daar maakten haar het leven onmogelijk. Het kan niet de bedoeling zijn dat er een soort zedenpolitie de straten afschuimt. Ik wil geen taliban in mijn stad die affiches overplakt. Dit moet ophouden."

Respect Het is niet de eerste keer dat de campagne van PrimaDonna ophef veroorzaakt. In mei was er al een klacht bij de Jury voor Ethische Praktijken (JEP). De klager was 'geschokt dat de reclame een boezem in het groot toont.' JEP zag uiteindelijk geen problemen. "De Jury is van oordeel dat er een duidelijk verband bestaat tussen de foto van een weelderige boezem en het product en dat de foto helemaal niet onfatsoenlijk of obsceen is", zo staat in het finale verslag.
Vandevelde, die naast het bekende Marie-Jo ook het lingeriemerk PrimaDonna op de markt brengt, is verbaasd over alle commotie. "Het is spijtig dat het tot vernielingen moet komen", zegt marketingmanager Cathy De Rooij. "Deze campagne hebben wij met alle respect uitgewerkt voor de vrouw. Het is jammer dat er mensen zijn die hier aanstoot aan nemen. We willen zeker niemand tegen de schenen stoppen. We willen vrouwen met een grote boezem gewoon laten weten dat ze ergens terechtkunnen."

 

Additional Info

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter