Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Thursday, 25 October 2012 15:10

Politieke elite plengt krokodillentranen over sluiting Ford maar wurgt intussen werklozen

Written by 

 

De politieke en intelecuele elite plengt vandaag dikke krokodillentranen over de op stapel staande afdankingen bij Ford Genk en elders. Ze zullen een task force oprichten die voor nieuwe  banen moet zorgen en men zal kijken hoe men de financiele  noden kan opvangen van de mensen die werkeloos zullen worden, zo stelt het politieke circus.

Maar waar geen enkele politicus over praat en waar geen enkele journalist een woord over rept is het feit dat vanaf 1 november de werkloosheidsvergoedingen drastisch omlaag gaan voor bepaalde categorie van werklozen. Waar het finaal op neerkomt is dat afhankelijk van bepaalde criteria de uitkeringen verminderen met 17% tot zelfs een catastrofale 40% van de huidige bedragen. Dit resulteert (na 36 maanden werkloosheid) voor velen tienduizenden werklozen in het krijgen van een uitkering van amper 485 euro op maandbasis.

De krokodillentranen van de hypocrieten uit de politiek stellen dus niet veel voor en zijn geen bewijs van mededogen met de slachtoffers van hun zo bejubelde liberaalkapitalisme.

De gehele vertoning maakt deel uit van het hypocriet liberaaldemocratisch politiek spel dat op kosten van de massa gespeeld wordt. En dient alleen om de massa zoet te houden. Bijna alle politieke partijen vinden de werkloosheidsvergoedingen te hoog en te lang in de tijd duren. Bijna alle politieke burgerlijke partijen willen een grens aan de duur van de uitkeringen. Welnu, 483 euro in de maand is een grens. De armoedegrens. En voor de heren euroregionalisten van de N-VA gaat dit allemaal niet ver genoeg; zij willen de Vlaming die geen werk meer heeft nog harder treffen. En dat allemaal omdat deze partij knecht van de eurosovjet wil spelen. Want vandaar komt de drastische verlaging van de uitkering. Sommigen, zoals de N-VA, willen zelfs het minimum van 485 euro per maand afschaffen, zoals Europa ook eist. Waar blijven de nationaal- en sociaal bewuste nationalisten? Mensen zoals die partij van hierboven op de affiche?

Waar zijn zij gebleven?

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter