Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Tuesday, 30 October 2012 20:17

Filip Dewinter maakt intellectuele miskleun

Written by 

Bart De Wever verkiest dat de Vlaamse beweging zich ontbindt, Filip Dewinter vindt haar (of toch de rechterzijde ervan, zijnde de meerderheid) de domste ter wereld.

Tja, daar rekenen wij FDW graag ook zelf toe.

Het volledige interview kunnen wij pas morgen lezen, maar het is wel treffend dat hij Alain de Benoist en Nieuw Rechts erbij betrekt. Nieuw Rechts? Werkelijk? Dat is een rottend, stinkend lijk van wat zij ooit was.

En wat mijnheer de Benoist betreft, laat ons even citeren uit een wat meer recent interview:

"In de plaats van ons hierover zorgen te maken, zou het aan te raden zijn om een tegenwicht te maken door haar legitieme opdracht te assumeren, namelijk door Zuid-Europa (dat is voor hem inclusief Frankrijk, nvdr.) in dichte associatie te brengen met de mensen aan beide zijden van de Mediterraanse Zee."

 


- Alain de Benoist

Tiens. Zou Dewinter dan toch werkelijk inhoudelijke vernieuwing nastreven?  Of  is de man net zo dom en traag van begrip als de rechterzijde waar hij zichzelf toe rekent?

 


 

 

 

Filip Dewinter: 'De Vlaamse rechterzijde is de domste ter wereld'

 

dinsdag 30 oktober 2012 om 17u48

Filip Dewinter houdt de rug recht, ook na de nederlaag van 14 oktober. Maar de klap is aangekomen. En dat ‘zijn’ VB uitgerekend door een andere Vlaams-nationalistische partij van tafel werd geveegd, heeft hij niet echt verteerd.


Filip Dewinter © Belga

 

Hoe wil het VB weer opstaan?

Filip Dewinter:
Ik denk niet dat we nog harder moeten schoppen. Wij moeten vooral vermijden om te veel met de Wetstraat geassocieerd te worden. We moeten weer de straat op, weg uit de salons van de macht. Niet dat we ooit daar toe hebben behoord, maar in de perceptie van de kiezer hoorde het VB bij het meubilair van de Wetstraat.

De kracht van verandering is door de N-VA geclaimd. Die bent u kwijt.

Filip Dewinter:
Dat zal misschien nog één verkiezing duren. Dan kan ook de N-VA niet meer doen alsof ze geen deel van het establishment is. Ook De Wever moet vanaf nu besturen, en dus compromissen maken. Trouwens, het was een stommiteit van hem om in Antwerpen het VB niet als een stok achter de deur te houden. Daardoor is De Wever wel ‘formateur’ in naam, maar is Patrick Janssens de echte king maker. Zelfs als er ooit een centrumrechts bestuur komt, zal dat nog met de zegen van Janssens zijn. De voorbije dagen vond ik De Wever toch niet zo’n schitterende strateeg.

Hij hertekende wel de politieke kaart van Vlaanderen.

Filip Dewinter: Is dat zo? Hoeveel stemmen haalde De Wever op 14 oktober bij links? Geen enkele. Linkse kiezers kunnen overhalen naar rechts, dat kan De Wever nog altijd niet. Dat heeft het VB wél gedaan. Wij hebben de strategie van Alain de Benoist en Nieuw Rechts in de praktijk gebracht. Dan is het inderdaad wrang om te moeten vaststellen dat anderen nu profiteren van wat wij hebben opgebouwd. (wijst naar zijn borst) Dat doet hier vanbinnen pijn.

Het VB heeft de voorbije jaren de ideologische strijd om Vlaanderen gewonnen. Links beseft dat goed, maar rechts zal dat natuurlijk nooit toegeven. (zucht) Vlaanderen heeft de domste rechterzijde ter wereld.

Dat is uw analyse.

Filip Dewinter: Toch is het zo. Onze Vlaamse rechterzijde laat zich permanent gijzelen door links. Vlaams rechts kan niet doen wat in Denemarken, Italië of Oostenrijk is gebeurd: een rechts beleid voeren. Omdat men zich nog altijd laat aanpraten dat niet alle rechtse krachten zich mogen verenigen. Denkt u dat de SP.A een cordon zal vormen rond de stalinisten en maoïsten van de PVDA?

Nee, ze zal ermee samenwerken en samen met Groen een progressief front vormen, zoals in Borgerhout. Ook De Wever verkijkt zich op het cordon sanitaire. Dat cordon is een zwart gat voor iedereen die ermee te maken heeft, ook voor hem. Hij zou moeten beseffen dat zijn bondgenoten zich ter rechterzijde bevinden. Maar dat doet Bart De Wever niet. En dus levert hij Vlaanderen over aan links. (WP)

Het volledige interview leest u deze week in Knack

Bron: Knack.be

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter