Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Thursday, 01 November 2012 12:30

EU-sovjetstaat zal tot een intereuropees conflict met UK leiden

Written by 

Geen vrede maar oorlog zal het resultaat van de EU-sovjetstaat in wording zijn.

 


 

De Britse vicepremier Nick Clegg denkt dat er een gevaar bestaat dat Groot-Brittanniƫ de Europese Unie zal moeten verlaten. Dat zei hij vandaag in een reactie op het standpunt van leden van de conservatieve partij, die vinden dat het budget van de EU moet worden teruggebracht.

"Je zult er niets mee bereiken wanneer je stampvoetend zegt: we willen deel uitmaken van deze club, maar we willen eenzijdig de regels veranderen, en eenzijdig beslissen waar we voor tekenen", aldus Clegg. Volgens Clegg zou dit standpunt er toe kunnen leiden dat het nog maar een kleine stap is 'naar een diepe crisis die het Verenigd Koninkrijk volledig gemarginaliseerd laat of zelfs buiten de EU stelt'.
In Groot-Brittanniƫ woedt al een weken een hevige discussie over het budget van de Europese Unie. Meerdere Britse bewindslieden hebben al met een veto gedreigd tegen de nieuwe begroting als niet aan Britse eisen tegemoet wordt gekomen. Clegg en premier Cameron zullen inzetten op een bevriezing van de begroting, terwijl de EU zelf een forse verhoging voorziet. Volgens Clegg is het bevriezen van het budget een moeilijke maar haalbare positie, en de hardste positie van alle EU-lidstaten.
Toch gaat dit leden van de partij van Cameron niet ver genoeg. Zij willen zien dat er wordt gesneden in het EU-budget.

Bron/HLN

Additional Info

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter