Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Saturday, 03 November 2012 11:39

VB vervellen tot sociale volkspartij:een illusie zo blijkt

Written by 

 

 

Als iemand de illusie heeft dat het VB zich zal vervellen tot een sociale volkspartij, dan wordt dit doorprikt door de verklaringen die Dewinter over de Amerikaanse verkiezingen geeft. Om de ontluistering zelf te ervaren is het dan ook best om zijn eigen woorden te lezen voordat er weer iemand beweert dat wij ze uit onze duim hebben gezogen.

Op een ogenblik dat het overblijvende electoraat van het VB, dat veelal uit mensen van de werkende klasse bestaat (de anderen zijn reeds overgelopen naar de N-VA), zingt Dewinter het lof van de meest reactionaire fractie binnen het Amerikaans kapitalisme. Dat van Mitt Romney.

Ook prijst Dewinter de manier van ondernemen van de VS. En dat juist op een ogenblijk dat er 10.000 Vlamingen slachtoffer zijn geworden van deze economische politiek van een US-bedrijf in ons land. Dat de PVDA het VB op haar volksbasis zal proberen pakken staat in de sterren geschreven. Nadat de N-VA-liberalen de middenklasse van het VB-electoraat heeft ingepalmd, zal de PVDA dat op het werkende en werkloos zijnde deel van het VB-electoraat doen. En Dewinter helpt de communisten blijkbaar graag door die van munitie te voorzien. En dit door domme praat te verkopen over hoe zeer hij de Amerikanen en hun economisch model  steunt.

Nog een beetje geduld en het VB haalt alleen nog stemmen bij de Ambassade van de VS en Israël.

 

Filip Dewinter (Vlaams Belang)

1. Stemmen? 'Mitt Romney is mijn man. Ik ben eerlijk gezegd ontgoocheld in Barack Obama. Die socialist heeft de Amerikaanse economie geen goed gedaan. De Verenigde Staten hebben opnieuw nood aan stabiliteit. En die kan Romney bieden. Hij is ook de man die een aantal conservatieve waarden opnieuw in ere kan herstellen. Hij kan van de Verenigde Staten opnieuw de leidende natie maken die ze altijd geweest zijn.' 2. Bijgebleven? 'Ik moet dan onmiddellijk aan zijn slogan ‘Yes You Can’ denken, en vooral aan hou hij bewezen heeft dat hij het niet kan. In de praktijk is het omgekeerde gebeurd. De grote verandering die hij had beloofd is er niet gekomen. De werkloosheid is torenhoog en de economie doet het heel slecht. Dat zal hij bij de verkiezingen zeker parten spelen.' 3. Leve Amerika? 'Ik hou nog altijd van Amerika. Ik ben er al dikwijls geweest en het blijft een indrukwekkend land. Het soms naieve positivisme, hun manier van ondernemen, spreekt mij zeer aan. Het blijft een deel van de Westerse beschaving waar ik heel veel respect voor heb. Maar ik verafgood zeker niet alles dat uit de Verenigde Staten komt. Ik kan mij soms ergeren aan de manier waarop ze hun eigen agenda in de rest van de wereld willen doordrukken

 

Additional Info

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter