Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Tuesday, 06 November 2012 11:53

De stijl van N-SA is neonazi (Dewinter in Humo)

Written by 

Dikwijls wordt de stijl van het N-SA, en dan vooral die van mij, door de bourgeois van het burgerlijke nationalisme als provocerend en contraproductief bestempeld. Binnen de beweging durft men wel eens te zeggen dat de stijl van het N-SA de goede boodschap in de weg staat.

Dewinter en De Wever deden er enkele jaren geleden in een interview in het rioolblad Humo tijdens een dubbelgesprek nog een schep zever bovenop. Volgens Dewinter was mijn toespraak tijdens ons beruchte jeugdcongres een kopie van hoe het niet moest. Mijn stijl en manier van spreken waren alleen bedoeld om de Vlaamse beweging - en dan vooral het VB - in diskrediet te brengen.

Was ik immers geen ex-communist die door mijn provocerend gedrag de nationale beweging wilde schaden? De Wever vond dat een interessante piste tijdens bewust dubbelinterview. Bon, wat nu te denken van de manier waarop De Wever als een gek staat te roepen en tieren op zijn overwinningsfeest? Is wat bij mij provocatie heet, bij hem dan stijl? En wat te denken van zijn korte versie van de Mars op Rome daarna? Zou hij een beetje té veel naar de uitzending van Koppen over ons congres gekeken hebben?

En wat ex-communisten betreft moet de N-VA niet onderdoen voor het N-SA, verschillen kopstukken komen immers uit diezelfde hoek. En wat Dewinter betreft, we herinneren ons nog goed hoe hij nonkel Dolf zo graag imiteerde. En dat was heus niet als grap bedoeld.

De stijl van N-SA zou niet de juiste zijn. Toch raar dat zelfs salon-nationalisten hem zo graag kopiëren. Maar wat wil je. Als men geen argumenten tegen ons heeft, dan zegt men dat we geen 'stijl' hebben.

Een diepzinnige gedachte. 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter