Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Sunday, 09 December 2012 17:56

Verdrag van Maastricht heeft België reeds 315 miljard euro gekost

Written by 

 

EU sovjetvlag in de fik

Omdat België door de ondertekening van het Verdrag van Maastricht niet meer bij de Nationale Bank van België mag lenen, moet het dat nu op de internationale kapitaalmarkt doen. Zo werd de mogelijkheid om aan 0% te lenen bij de eigen nationale bank dus tenietgedaan.

We moeten geld ophalen bij privébanken en dat tegen rentes die door de internationale geldmarkten worden bepaald.

Deze overdracht van soevereiniteit komt ons Belgen zeer duur te staan. In de periode vanaf de ondertekening (1992 tot 2011) heeft de staat het equivalent van 315 miljard euro interesten op schulden terugbetaald. Als de Belgische staat zijn (en onze) soevereiniteit niet aan de transnationale EU had verpatst, maar de soevereine macht over het geldwezen behouden had, dan hadden we 250 miljard kunnen besparen. Door het feit dat de nationale bank voor een stuk in privéhanden is (wat N-SA afwijst) zouden we 1% rente hebben moeten betalen.

Maar dan nog, België zou dan ten minste in staat geweest zijn om zijn (en onze) staatsschuld in BBP (bruto binnenlands product) te herleiden tot een derde van de nu 350 miljard.

Nu heeft de politieke en transnationale elite de internationale bankiers een grote bonus cadeau gedaan. En moet onze bevolking en staat zich het pleuris besparen.

Weg uit de EU en  leve de nationale bevrijdingsstrijd! Geen geld voor het transnationale, maar voor het nationale!

Additional Info

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter