Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Sunday, 06 January 2013 11:47

Mededeling betreffende activisme

Written by 

Bij het begin van het nieuwe jaar - een jaar waarin het N-SA tal van activiteiten zal houden - willen we enkele zaken duidelijk stellen. Dit is nodig, omdat de repressie in dit land absurde vormen begint aan te nemen. Zo zijn de GAS-boetes (Gemeentelijk Administratief Strafrecht) van 250 euro naar max 350 euro verhoogd. De toepassing van deze boetes zijn volledig arbitrair en men kan daarmee treffen wie men ook wil. Het is duidelijk dat de politieke elite met dit repressiemiddel tegenstanders zal willen schaden. Daarom hebben wij in samenspraak met onze raadsman enkele zaken besloten.

Elke activiteit van onze organisatie zal vergund zijn. Dat betekent dat iedereen die deelneemt aan een dergelijke manifestatie of activiteit -op voorwaarde dat men zich aan de richtlijnen van de organisatie en de overheid houdt- geen  gevaar lopen gesanctioneerd te worden.

Onze activiteiten zijn volledig legaal en dus veilig. Indien er zich desondanks toch een incident voordoet, dan kan de deelnemer op de vrijwillige solidariteit van de organisatie rekenen, bijvoorbeeld door tussenkomst in het betalen van boetes. Dit kan evenwel uitsluitend indien de activiteit onder ons toezicht gebeurt.

Elke aankondiging terzake op onze blog - officieel orgaan van N-SA/NDP - zal dienen als bewijs daarvan. Elke deelname aan activiteiten die niet door onszelf zijn ingericht, vallen onder de verantwoordelijkheid van die individuen zelf. Er zal dan ook geen beroep gedaan kunnen worden op onze tussenkomst. Dit in tegenstelling tot het verleden, waar wij dit wel al eens hebben gedaan.

Wij hebben verder besloten dat er affiches noch stickers ter verspreiding worden aangemaakt. Het aanbrengen van dergelijk materiaal - waar men een GAS-boete tot 350 euro per aangeplakt stuk voor kan opleggen - kan dus nooit door onze organisatie zijn gebeurd. Indien er toch dergelijk materiaal opduikt, dan zal onze organisatie direct klacht tegen onbekenden neerleggen.

Deze beslissingen nemen wij niet omdat wij ons willen conformeren aan het systeem, maar om onze organisatie en onze leden te beschermen tegen repressie. Wij beschouwen het vetmesten van de overheid door het betalen van boetes niet als een revolutionaire daad en dus is het niet slim om in de val van de elite te lopen.

De veiligheid van onze mensen gaat voor alles. Wij zullen verder onze strijd tegen het systeem voeren, maar wel op een doordachte manier.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter