Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Tuesday, 08 January 2013 11:30

Putin omarmt rijke klaploper

Written by 

 

 

Gérard Depardieu, een rijke Fransman, keert het eigen volk de rug toe. Het Franse volk dat vanwege de financiële en economische crisis de broekriem moet aantrekken en waar talloze jongeren zonder werk of inkomen zitten wordt door leden van de rijke elite in de steek gelaten. Eerst werd het volk door de financiële elite van banken en speculanten van hun spaargeld beroofd - en nu plegen leden van deze elite vaandelvlucht wanneer hen gevraagd wordt een deel van hun gigantische rijkdom met het volk te delen.

De elite van de rijken weigert om de lasten van de staat en de gemeenschap mee te dragen als het slecht gaat. Terwijl juist zij de grootste begunstigden zijn in tijden van economische voorspoed. Dat de leider van de Russische nomenclatuur deze rijke vaandelvluchtige met open armen ontvangt toont aan hoe ver de doctrine van de liberaalkapitalisme in de hogere Russische kringen is doorgedrongen. Op die manier sluit de elite van dat land zich aan bij de toenemende transnationale -globalistische- agenda van het grote geld en de financiële wereld.

Dat dit niet wegneemt dat het land zijn buitenlandse belangen wil veiligstellen, is ook waar. Maar de opstelling in verband met Syrië kan ook wijzen dat er achter de schermen tussen de grote blokken afspraken worden gemaakt over de verdeling van de buit bij een eventuele aanval op dat land. Daar zou een verklaring te vinden kunnen zijn over een afzwakking van de steun aan Syrië door Rusland.

In elk geval is het met open armen verwelkomen van een parvenu als Depardieu - die daarmee het eigen volk een mes in de rug steek t- geen daad van solidariteit met de Europese volkeren. Zij die steeds meer te lijden hebben onder de crisis. Dat deze kritiek ook gedragen wordt door een deel van de nationalistische beweging en bevolking in Rusland heeft onze verantwoordelijke van de N-SA werkgroep Europa-Rusland mogen ondervinden na contact met onze Russische kameraden in Moskou. Ook zij zien het opvangen van rijke parvenu's  uit het westen die het eigen volk in de steek laten als een anti-Europese daad.

Additional Info

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter