Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 September 2017

Sunday, 13 January 2013 18:54

Elke schuldcrisis leidt tot oorlog

Written by 

 

 

 

 


Franse luchtaanval op moslimrebellen in Mali

Het Franse leger heeft een luchtaanval uitgevoerd in Mali. Bedoeling is de opmars van de islamitische rebellen in dat Afrikaanse land te stoppen.

 

Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, gezegd op een persconferentie. Of er in Mali ook al Franse troepen op de grond aanwezig zijn, liet Fabius in het midden. Frankrijk is vrijdag een militaire operatie gestart om de Malinese regering te steunen. Die militaire steun werd al toegejuicht door Londen, Berlijn en Washington.
Regeringsleger boekt succes
Het Malinese leger zegt vrijdagavond dat het opnieuw Konna controleert. De stad viel donderdag in handen van de islamisten die het noorden van Mali controleren en die willen oprukken naar het zuiden, dat onder controle staat van de regering. Dat zei een militaire verantwoordelijke.
"Konna staat vrijdagavond onder onze controle, maar we zijn de stad nog aan het uitkammen", zei luitenant-kolonel Diarran Koné, een verantwoordelijke van het Malinese ministerie van Defensie. Hij sloot niet uit dat er zich nog islamisten verborgen houden in de stad, die op meer dan zevenhonderd kilometer van Bamako ligt.
Drones naar Mali
De Verenigde Staten overwegen Frankrijk te steunen bij de militaire interventie in Mali tegen islamisten. De VS denken na over een hele reeks opties, waaronder logistieke steun en het delen van inlichtingen. Dat laatste zou neerkomen op het inzetten van onbemande surveillancevliegtuigjes, zei een Amerikaanse functionaris.
Franse functionarissen in Parijs discussiëren momenteel met collega's uit de VS en uit andere geallieerde landen over een actieplan in Mali, zei de functionaris, die anoniem wou blijven. Hij wees erop dat de Amerikaanse strijdkrachten via hun luchtmachtbasissen in Italië en Spanje Franse vliegtuigen kunnen bevoorraden. (Belga/TV)

Bron:Knack

Additional Info

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter