Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Monday, 14 January 2013 10:43

VB-Voorzitter: Wij willen normaal worden

Written by 

 

 

Een genormaliseerde VB-voorzitter na behandeling in de Belgische salons

In een gesprek met de Gazet Van Antwerpen verklaart de voorzitter van het Vlaams Belang in verband met het 70-puntenplan dat hij dat als voorbijgestreefde onzin verwerpt. Het was wel nuttig maar dan alleen om het debat over immigratie aan te zwengelen, zo orakelde hij. Dat is gelukt, zegt de VB-voorzitter. En daarom kan het plan in de vuilbak.

Deze zwenking moet als een signaal worden gezien dat de partij "genormaliseerd" wil worden - verklaart hij verder. Deze stelling die Dewinter en de gehele partijtop -inclusief Annemans zelf- wegzet als een bende jarenlange abnormalen is zo intrieste dat oude leden hun lidkaart willen opeten in de plaats van vernieuwen.

Je moet het maar doen, de eigen achterban die de partij groot gemaakt heeft wegzetten als abnormalen. En tegelijkertijd een deel van het kader dat jarenlang -en nog steeds zoals Dewinter bij bepaalde gelegenheden doet- stellingen poneert over remigratie (waarover het 70-puntenplan vooral ging) voor debielen uitmaken. Debielen die jarenlang -volgens Annemans althans- dikke onzin uitgekraamd hebben.

Kortom, een partijvoorzitter die militanten en kaders van zijn partij- inclusief zichzelf- als halfgek wegzet. Dat is toch nooit gezien. Het resultaat van de normalisering was dan ook gisteren  tijdens een debat op TV te bewonderen, waar het over de dotatie voor het koningshuis ging. De blijkbaar reeds genormaliseerde VB-politica Barbara Pas durfde daar zelfs het woord 'republiek' en 'republikeins' niet in de mond te nemen. Dat deed de hypocriet Jambon van de N-VA in haar plaats.

Deze houding is zeker een gevolg van het normaliseringsproces dat beoogd wordt door Annemans en geen toeval. Want was het niet Annemans die ooit verklaarde dat voor hem het koningshuis niet perse weg hoefde? Ja, normaal zijn die VB-politici wel degelijk geworden - doodnormaal. Zoals de rest van de Belgische particratie .Zonder profiel en de huik  naar de wind draaiend waar het zo uitkomt.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter