Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Thursday, 17 January 2013 17:17

Duitsland eist zijn goud terug: Fed verliest legitimiteit

Written by 

Na talloze sessies van 'Quantitative Easing' waaronder de laatste 'Quantitative Infinity', is er een serieuze deuk in de geloofwaardigheid van de Amerikaanse Federal Reserve gekomen. De status die de bank tijdens de Koude Oorlog had, is zij kwijt en dus wordt het moeilijk om iedereen ervan te overtuigen dat het nodig is om bij haar reserves in bewaring te geven.

Toen Venezuela hetzelfde met Londen deed, was de conclusie dat het weer zo'n streek van Chavez was. Maar nu doet Duitsland dus hetzelfde en dat land is niet alleen de tweede grootste houder van goudreserves (al is dat bedrag relatief nog steeds verwaarloosbaar), het heeft bovendien 45% daarvan bij de Federal Reserve in waarborg.

Hoe het zo ver is gekomen? De Federal Reserve weigerde even terug brutaal een eerste audit. Ze liet niet eens toe dat Duitsland zijn eigen goud mocht zien. En hoewel de Bundesbank het vervolgens onder tafel wilde vegen, kreeg zij vervolgens van officiële auditoren een reprimande. Goud dat niet eens fysiek verifieerbaar is, maar wel op papier staat? Dat was officieel de druppel.

Officieus kunnen wij ons de vraag stellen of Duitse centrale bankiers meer weten dan wij. De US Dollar staat al onder druk als reservemunt, zeker door Duitslands eigen falende euro (rijksmark). De reservefunctie van de Federal Reserve in vraag stellen is dan ook een behoorlijke steek en hint naar een nieuwe ronde 'Monetaire Oorlog' tussen Europa en de Verenigde Staten.

Maar het kan ook betekenen dat de Duitse centrale bankiers werkelijk angst hebben voor de toekomstige status van de dollar.

In beide gevallen, als dit betekent dat Duitse centrale bankiers werkelijk een verborgen agenda achter deze zet hebben, mogen wij ons zorgen beginnen maken over de toekomstige stabiliteit van zowel de euro als de dollar.

 


 

 

 

The Fiat Burrito unravels...

Bendito is spilling the beans
The Bundesbank knows what this means
Their gold is all gone
A Central Bank con
Akin to their printing machines

The Limerick King

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter