Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Thursday, 24 January 2013 18:24

Elite herschikt kapitalisme in Davos: resultaat duizenden werklozen in ons land

Written by 

 

 

De Arcelor Mittal-fabriek in Luik.© belga.

De elite herschikt op het "World Economic Forum" wat momenteel doorgaat in Davos het globaliserend kapitalisme. Daar komt de plutocratie van kapitaal en politiek samen om te bedisselen hoe ze de belangen -die ze met elkaar delen- kunnen optimaliseren.

De taken van de verschillende leden van de plutocratie zijn daarbij duidelijk. De leden, die zich de politieke macht hebben toegeëigend in de oude natiestaten -om zo de belangen van geldmachten uit te voeren in die staten-, komen daar de directieven aanhoren van hun broodheren. En soms is het resultaat direct zichbaar.

Arcelor Mittal - eigenaar van Arcelor Luik - die zijn winsten op wereldvlak wil consolideren door zijn productie wereldwijd te herpositioneren. De collusie tussen politiek en kapitaal is daar perfect te zien. Di Rupo -leider van de rode maffia in Wallonië- heeft in Davos zijn orders van de kapitaalgroep Mittal gekregen. Hij moet de afdankingen en de komende sluiting van de staalfabriek in Luik in goede banen leiden. En staatsgeld mobiliseren om de afdankingen te begeleiden.

De elite van de politiek dienen op die manier als zalvers van de zweer die kapitalisme heet. Zij hebben als taak de woede van het volk te kanaliseren tot hun wanhoop tot immobilisme is teruggeschroefd. Hoop geven tot de boel ontmijnd is - waarna iedereen als individu machteloos staat.

We moeten daarom een strijdorganisatie uitbouwen. Een die niet alleen hoop geeft maar ook macht, want alleen macht genereert recht op hoop en recht op welvaart. Solidaristen zullen nooit de zalvers van de stinkende wond die kapitalisme heet zijn. Wij willen de zweer uitknijpen.

Daarvoor hebben we alle hulp nodig die we kunnen krijgen. Volk tegen kapitaal. Natiestaat tegen vernietigend internationalisme en globalistische uitbuitersmoraal. En dat nu Waalse arbeiders getroffen worden maakt voor ons niks uit. Waalse arbeiders-Vlaamse arbeiders, wij zijn volksgenoten van een toekomstige Dietse sociaalstaat, en niet van een regionale europrovincie Vlaanderen. Ons hart ligt bij het volk, niet bij een of andere regionale elite.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter