Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Sunday, 27 January 2013 12:54

De immorele ik-maatschappij

Written by 

 

Deze gangsterbende is nog steeds op vrije voeten nadat ze een week eerder een man als een beest hadden toegetakeld in Nederland. In Nederland begrijpt men niet dat daders van dergelijk grof geweld ongestraft en vrij kunnen rondlopen nadat ze geïdentificeerd zijn.

Maar wij, bewoners van dit land, snappen het maar al te best. Reeds jaren aan een stuk wordt onze bevolking door zogezegde "jongerenbendes" geterroriseerd. Meestal moet deze benaming de etnische achtergrond van de daders verhullen, maar niet altijd. Zoals vandaag dus.

Toch is het fenomeen van wat men "zinloos geweld" is gaan noemen een bijna alledaags gebeuren. Waarom men dit geweld onder de noemer "zinloos" klaseert, is ons daarbij een raadsel. Bestaat er dan zoiets als "zinvol" straatgeweld tegen burgers? Er is geen enkel respect meer voor enige vorm van maatschappelijke orde in onze samenleving.

De liberale democratie heeft het individu bevrijd van elke collectieve verantwoordelijkheidszin waarbij de massa, net als de elite, alleen maar met zichzelf bezig is. Een maatschappij waarin het elk voor zich is en waarin, net zoals in de financiële economie, alles toegelaten is en niemand verantwoordelijk draagt voor zijn daden.

Een anarchie waar de sterkste regeert en waar de massa als prooi dient. Prooi voor de financiële wolven en hun uitbuiterssysteem. Prooi voor een losgeslagen ik-moraal waar elke slag en elke trap die men een ander toedient als uiting van vrijheid en zelfontplooiing wordt gezien. Als een liberaal en democratisch recht, want zijn we niet allemaal autonoom en hebben wij niet alle rechten? Het recht op afpersing van arbeiders in bedrijven door de elite, het recht om de gewone mens zonder inkomen of uitkering te zetten. Winst te genereren waar het individu en alleen het individu beter van wordt ten koste van het collectief, het volk.

Dat in onze straten bendes wolven op jacht gaan naar weerloze burgers die de vrijheid van deze ik-mensen in de weg staan - het slachtoffer protesteerde tegen het feit dat deze hooligans fietsen aan het vernielen waren - is dan ook niet verwonderlijk. Als de bovenbouw van onze samenleving zo langzaam maar zeker uit maffiosi bestaat, waarom zou de straat het voorbeeld niet volgen?

Er is maar één fundamentele oplossing voor deze anarchie. Grote kuis houden in de gangsterwereld van de maatschappelijke bovenbouw van de staat en daarna orde op zaken stellen in de straat. In een "nationaaldemocratie" zoals wij die zien, kunnen wij iedereen dit verzekeren. Als hooligans eenmaal door ons aangepakt zijn, dan zal bij hen elke zin tot anarchie en geweldpleging verwijnen. En net als de hooligans van het financiële kapitalisme zullen zij daar belanden waar zij horen: in de gevangenis.

Klagen en zagen dat het allemaal erg is, zal niet helpen. Ons organiseren en naar macht streven wel. Daarom: bouw mee aan een nieuwe partij, een nieuwe beweging.

Orde, discipline, werk, welvaart, veiligheid en recht.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter