Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Monday, 28 January 2013 13:38

Vlaams Belang: fractiestrijd en steun aan anarchistengroep

Written by 

In het hier te lezen artikel neemt de VB-leiding bij monde van haar voorzitter afscheid van het anti-immigratiestandpunt zoals dat jaren door de partij werd verwoord. Deze koerswijziging  leidt binnenskamers en tussen de verschillende fracties tot de gekste capriolen.

Terwijl de een staat te juichen om de abdicatie van de strijd zoals die tot nu toe gestreden werd, zo staan aan het andere eind van het spectrum individuen en digitale media van de partij in het gareel om tegenwerk te bieden. Dat is op zich lovenswaardig en krijgt alle steun van ons als organisatie.

Maar dat sommigen daarbij zo ver gaan dat ze openlijk steun verlenen aan het oprichten van een "anarchistengroep" op de rechterflank van de beweging doet toch vragen rijzen. Wij beschikken over geschreven bewijs dat een kopstuk van de partij - een dat dicht bij Dewinter staat - een pas opgerichte anarchistengroep in de toekomst zal steunen met zijn aanwezigheid.

Op digitale media verbonden met de partij werd dan weer een lovend stuk over de oprichting van deze groep geplaatst. Dat de schrijver (of de verantwoordelijken van de blog) net als het  hoge kaderlid van de partij (dat zijn toekomstige steun heeft toegezegd) niet op de hoogte zou zijn van wie achter het iniatief schuilgaat, is ongeloofwaardig. Dit simpelweg door het feit dat de schrijver van het stuk een van de instigators van de groep is. En dit nog wel op een zodanige manier dat hem persoonlijk geen enkele verantwoordelijkheid aangewreven kan worden bij toekomstige spontane acties.

Nee, die verantwoordelijkheid legt hij bij enkele misleide jongeren. Ook het feit dat desbetreffend iniatief opgezet is door een ex-bajesklant weten de heren. Wij kunnen de steun die een fractie van het Vlaams Belang geeft aan een groep jonge anarchisten, die tot spontane actie willen overgaan, niet los zien van een hevige fractiestrijd binnen de partij.

Waar de ene fractie "on speaking terms" met de N-VA wil komen en waar de andere fractie het neonazispook door middel van het inzetten van een anarcho-nationalistische groep nieuw leven wil laten inblazen met provocaties om deze toenadering tot de N-VA net te verhinderen (naast nog andere fracties). Op die manier wil deze fractie het cordon behouden om zo postjes veilig te stellen, terwijl de jongere elementen die nu in de partij het mooie weer aan het maken zijn en Dewinter in de schaduw stellen, zullen worden meegezogen in de spiraal aan negativiteit die toekomstige provocaties van deze groep zullen genereren op de rechterflank.

Maar zo ver willen sommigen binnen de partij blijkbaar gaan. Een groepje anarchistische provocateurs inschakelen onder leiding van een recidivist. Wij hebben geprobeerd om niet op deze manier te moeten reageren. Maar wij kregen van een VB-personeelslid  die verantwoordelijkheid draagt voor de betreffende media alleen maar "ik ben niet verantwoordelijk" als antwoord op onze vraag om niet in te gaan op provocaties. Al was het maar omdat hun eigen militanten daarbij het gevaar lopen boetes en meer te riskeren.

Dan moet het maar op deze manier. De veiligheid van onze mensen staat bij ons voorop en wij dragen daar verantwoordelijkheid voor. Als ze dat bij een partij als het Vlaams Belang niet aankunnen, dan is dat een triestige zaak. Wie is ook weer de organisatieverantwoordelijke? Blijkbaar draagt daar niemand verantwoordelijkheid en doet iedereen maar wat hij of zij wil. Zelfs als het betekent  dat ze mee werken in het opzetten van een groep die tot alles in staat is. En dat de oprichting en steun vanuit bepaalde VB-hoek dit weekend gebeurd is, is ook niet toevallig: juist op het ogenblik dat de voorzitter een nieuwe koers lanceert. In de politiek bestaat geen toeval.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter