Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Friday22 September 2017

Thursday, 31 January 2013 14:19

Globalisering, automatisering, modernisering, innovatie en knowhow?

Written by  Corse

Soms krijgen we een nogal uitgebreide reactie op een artikel die we graag in de verf willen zetten. Hieronder eentje van Corse, als reactie op 10 stappen van globalisering voor multinationals. (Lichtelijk vormelijk verbeterd.) De reactie stond bol van de bronnen, maar die zijn ook zeker de moeite om even op te sommen.


Globalisering is de nieuwe naam voor kolonialisering door privé-bedrijven over de wereld.
Je kan vandaag stellen dat globalisering de noden van de burgers verslechterde, dit zowel hier als in de gekolonialiseerde landen, kolonialiseren is altijd pure diefstal van de samenleving.

Wereldvrije privé-handel zonder “eerlijke” wereldcompetitiviteit, zonder regels en limieten:

· The New Rulers of the World
· Economische crisis
· Hier zijn de winsten

Niet de lonen van werknemers of de sociale zekerheid of betaalde vrije tijd of de schulden van de staat zijn de oorzaak van de huidige wereldcrisis maar wel deze 5 factoren:

1. Delokaliseren: De valse totale vrijheid van bedrijven om met geld, kapitaal, knowhow en machines te verhuizen naar de nieuwe en grotere markten (BRICS-landen) waardoor er hier enorme werkloosheid en the working poor ontstaan.
· Hidden Face of Globalization


2. Handelaars: de valse vrijheid om goedkope producten uit de nieuwe en grotere markten (lageloonlanden) hier op de markt te dumpen waardoor onze eigen prachtige KMO-bedrijven bankroet gaan en hier enkel the working poor en werkloosheid nalaten.
· The BRICS Dream


3. Technologische automatisering van privaatbedrijven: de winsten door automatisering (machines) worden enkel gebruikt om te investeren in de nieuwe en grotere markten en voor de extreme verrijking van eigenaars en aandeelhouders, belastingen worden ontweken waardoor deze winsten in één van de 72 belastingsparadijzen belanden.

 

De samenleving participeert niet in deze winsten, nochtans zijn zij de consumenten.

· Modern Times Chaplin. (1936)
· Technologische Automatisering
· Geen belasting grote bedrijven


4. Monetaire systeem: de valse vrijheid van banken die liever digitaalgeld (schuld) creëren en liever speculeren dan te investeren in bedrijven en burgers, deze werkwijze is fout, het monetaire systeem is geen middel maar een doel op zich geworden.
Digitaal geld uit het niets


5. Buitenlandse bedrijven: 70% van de Belgische industrie zijn buitenlandse bedrijven waarvan de bedrijfswinsten grotendeels naar het buitenland gaan, slechts 6% van de omzet gaat naar lonen voor het personeel hier, een postbusadres in één van de 72 belastingsparadijzen is voldoende om de winsten over te hevelen.

De aftrekposten en gunstmaatregelen voor bedrijven en banken zijn in België enorm uitgebreid zodat er voor bedrijven enorm veel pure winst overblijft.

· Buitenlandse bedrijven 70% aandeel 
· Taks


Welk spel wordt er gespeeld door de privé-sector: het liberale gedoogbeleid

Belastingen ontwijken is legaal: illegaal ontduiken is daardoor niet noodzakelijk

1. Aftrekposten (aftrekbare onkosten)
2. Gunstmaatregelen.
3. Investeren hier of in het buitenland.
4. Overheveling van winsten naar belastingsparadijzen.

Persoonlijke financiële uitkeringen

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter