Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Saturday, 02 March 2013 22:59

Waarom de bouwsector voor de N-VA zal stemmen

Written by  Theo Van Boom

Van alle liefdesverklaringen van de mainstreampers aan de N-VA, is de terloopse bewering dat "nationalisten" iets van haar programma bepalen nog wel de grootste illusie. Wie in eender welke professionele tak het wel en wee een beetje volgt zou dit moeten kunnen zien.

Neem de bouwsector liever als toonbeeld van wie de N-VA werkelijk steunt want, natuurlijk, ook vice versa is dat het meest interessant. Geert Bourgeois, Peter Luyckx (en dus ook Frieda Brepoels), Steven Vandeput en Philippe Muyters zijn slechts enkele namen die op vlak van ruimtelijke ordening en bouw nu reeds flink wat in de pap te brokken hebben.

En dat is niet voor niets. De bouw is een grote werkgever in Vlaanderen maar zij is ook zwaar onderhevig aan crisis. Nederland is nog steeds niet van de laatste crisis bekomen (men verwacht op dit moment een ommezwaai in 2015 ten vroegste) en in Frankrijk is het flink toegeslagen na enkele sociale en stabiliserende maatregelen vorig jaar.

Belgen staan ondertussen nog steeds bekend om de baksteen in hun maag en daarom is onze bouwsector altijd van te grote schommelingen gespaard gebleven, al is hij daardoor ook wat saai. Dit neemt niet weg dat er nogal wat concurrentie is bijgekomen van buitenlandse bedrijven (Duits, Nederlands...) en natuurlijk buitenlandse zwartwerkers.

Ja, die zwartwerkers. De N-VA heeft het niet zo op zwartwerk en wil hier graag wat sociale controle op verstevigen, rechts als ze zijn. Maar de Belgische schilder zal er vast blij mee zijn dat hij vanaf 2014 concurrentie van Roemenen en Bulgaren mag verwachten, die vanaf dan in de Schengenzone steken (N-VA juicht dit toe, mocht er twijfel om bestaan).

Officiële concurrentie is al verstikkend genoeg, maar verwacht met de extra controles van de N-VA maar niet vervolgens wat bij te kunnen klussen in het zwart. Beter dan wat Frans leren, in dat vermaledijde Wallonië zal het allicht makkelijker gaan na de verkiezingen van 2014.

Maar geen zorgen, de aannemers, die kunnen deze Roemenen en Bulgaren dus gerust in het wit inschakelen. En met de absurde prestigeprojecten en door landbouwgronden een 'herbestemming' te geven, stokpaardjes van de voornoemde N-VA'ers die zelf in de sector bedrijven hebben, zal de zeepbel nog wel eventjes voortgaan.

Jazeker, zeepbel. Het zal ons immers benieuwen wie er tegen dit tempo hun appartementen nog zal kunnen veroorloven.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter