Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Wednesday, 06 March 2013 14:24

PS in Molenbeek: controverse vanwege "antisemitische cartoon"

Written by  Theo Van Boom

Grote oeps bij de PS in Molenbeek. Die wilden op 19 maart een debat organiseren rond "zionisme" met aan tafel Philippe Moureaux en Yves Goldstein (kabinetschef Onkelinx). Een beetje crowdpleasing zijn ze nooit schuw van, aldaar.

Het werd echter problematisch toen dit met een karikatuur werd geafficheerd die om te beginnen voor interpretatie openstaat (dat mannetje draagt een masker, maar dat moet je maar net zien) maar vooral, en hier wordt het leuk, de karikatuur komt van niemand minder dan Zéon.

Zéon is de Franse huiscartoonist van ondermeer de Frans-Kameroense, antisemitische, extreemrechtse blabla... Dieudonné. Maar daarnaast ook Alain Soral, het vroegere "extreemrechtse" tijdschrift Flash en nog meer van dat. Het Centre communautaire laïc juif (CCLJ) schreeuwde dan ook moord en brand en het debat is inmiddels afgevoerd.

MR-kopstuk Alain Desthexhe, die je het dichtst bij "extreemrechts op zijn Vlaams Belang" kan categoriseren vanwege zijn ultrasecularisme en anti-PS retoriek, spint er ook garen bij. Voor hem probeert de PS alle kanten te bespelen en getuigt een deel van de partij van een "virulent antisemitisme".

Tjah. De enige redding voor de PS is natuurlijk dat zij de PS is, maar je kan je afvragen hoe lang het duurt vooraleer de basis van die partij zich emancipeert uit het dwingende monopolie van "De Rode Roos". Lijkt ons een kwestie van tijd.

Meer over het afgelaste debat: La Libre

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter