Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday19 January 2019

Sunday, 10 March 2013 12:44

Het land is ziek van het politieke profiatariaat - Frank Vanhecke in partijblad VB

Written by 

Terwijl de corrupte particratie constant de coöperatieven van het ACW en de arbeidersbeweging aanvallen en beschuldigen van onethisch gedrag, geeft het kader van de burgerlijke partijen aan dat ze zelf een totaal gedegenereerde moraal en arbeidsethiek er op na houden. Zo de bazen, zo het kader, lijkt het wel.

Het verhaal van Debie kan hier als voorbeeld gelden. Een loon genereren dat totaal buiten verhouding staat tot te leveren werk. Een arbeidsethos dat volledig ontbreekt. Prestaties nul. Profiatiaat in het kwadraat. De top van de bestaande particratie en hun machinerie zijn de doodgravers van onze staat en van onze welvaart. Want om hun luizenleven te bestendigen zijn zij tot alles in staat, bereid om het land in een constante staat van inertie te houden. Het profitariaat is niet alleen te vinden bij uitkeringstrekkers, en de 'zogenaamde' luie Waal kan maar blijven bestaan zolang de corrupte politiek bestaat.

Het is de corrupte politieke klasse die verantwoordelijk is voor de economische en morele neergang van onze maatschappij. Daarom kan er maar verandering komen als men de partijen loskoppelt van de geldkraan van de staat. Geldkraan die zij gebruiken als slurpende veelvraten om zo het bloed af te tappen van onze bevolking. De politieke klasse, vampieren zijn het. Een bende parasieten die dansen op de stijgende armoede van onze bevolking. Die ons hervormingen willen laten slikken, hervormingen die alleen maar besparingen en inleveringen blijken te zijn. Zij op hun beurt leveren niks in. Zij feesten verder.

Frank Vanhecke had gelijk toen hij de woorden liet optekenen in het partijblad, wat hier als titel dient. Hij kan het weten.

 

"Uiteraard wist ik wel dat ik voor het Vlaams Belang van goudwaarde kon zijn. Dat bleek ook toen Dewinter me ongeveer zelf liet bepalen hoeveel ik zou verdienen als veiligheidsexpert en als woordvoerder. Ik vroeg meer dan bij het korps. Dat was geen enkel probleem.”

"Ik heb (...) oprecht geprobeerd om zaken te veranderen (bij het Vlaams Belang, nvdr.) en mijn kennis van het terrein te gebruiken. In het begin zelfs met enkele kleine succesjes. Dewinter steunde me voluit, maar uiteindelijk veranderde er weinig. Ik heb nooit tot de kern van het Vlaams Belang behoord. Uiteindelijk zat ik meer in de fitnesszaal van het parlement te trainen en andere parlementsleden te coachen dan achter mijn bureau. Ik ga niet liegen. Ik heb binnen het Vlaams Belang een fantastische tijd beleefd. Het was een luxeleven. Ik deed mijn zin, ging vaak op reis en bouwde rustig verder aan mijn eigen consultancybureau"

Bron: Bart Debie in Gazet Van Antwerpen

Additional Info

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter